Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΙΑΤΡΙΚΑ » Νέο τεστ ανίχνευσης καρκίνου των ωοθηκών
Νέο τεστ ανίχνευσης καρκίνου των ωοθηκών

Νέο τεστ ανίχνευσης καρκίνου των ωοθηκών

ΑΠΕ

ΛΟΔΙΟ. Σε μι πολύ σημντική ανακάλυψη έγκαιρης ανίχνευσης καρκίνου των ωοθηκών προχωρούν οι ερευνητές του University College του Λονδίνου (UCL), με επικεφαλής την καθηγήτρια Ούσα Μενόν, που δημοσιεύτηκε σε κλινικής ογκολογίας.

Πρόκειται για ένα νέο τεστ αίματος, που εμφανίζει διπλάσια αποτελεσματικότητα στην ανίχνευση του καρκίνου των ωοθηκών, μιας νόσου που προκαλεί μέχρι σήμερα υψηλά ποσοστά θνησιμότητας ακριβώς επειδή είναι συνήθης η καθυστερημένη διάγνωσή της. Το νέο τεστ δείχνει ότι είναι δυνατό να διαγνωσθεί έγκαιρα η ασθένεια χάρη στη διαχρονική ανάλυση του επιπέδου μιας συγκεκριμένης πρωτεΐνης-βιοδέκτη CA135 στο αίμα.

Η νέα μέθοδος βασίζεται στη στατιστική ανάλυση του επιπέδου της συγκεκριμένης πρωτεΐνης διαχρονικά, εφόσον η γυναίκα κάνει το τεστ αίματος κάθε χρόνο. Ενα λογισμικού σε υπολογιστή αναγνωρίζει τα ετήσια του τεστ της γυναίκας και με τη βοήθεια ενός αλγορίθμου μπορεί να προβλέψει με τον κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου στο .

Σε αντίθεση με το παραδοσιακό τεστ, κάνει δυναμική διαχρονική εξέλιξη της πρωτεΐνης με ποσοστό ς 86% σε γυναίκες με επιθετικό επιθηλιακό καρκίνο των ωοθηκών.

 Οι πόνοι και τα επίμονα πρηξίματα στην κοιλιά αποτελούν μερικά από τα χαρακτηριστικά συμπτώματα της νόσου.

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση