Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ » Μεγάλη έκθεση στο Παρίσι, αφιερωμένη στην κούκλα της μόδας Barbie
Μεγάλη έκθεση στο Παρίσι, αφιερωμένη στην κούκλα της μόδας Barbie

Μεγάλη έκθεση στο Παρίσι, αφιερωμένη στην κούκλα της μόδας Barbie

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι, ένα μουσείο στη γαλλική πρωτεύουσα διοργάνωσε μια τεράστια αφιερωμένη σε ένα αμερικάνικο είδωλο του στυλ το οποίο είναι και στην πρώτη γραμμή της μόδας.. την Barbie.

Barbie: Η ζωή ενός ειδώλου στο Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών στο Παρίσι, διαθέτει περισσότερες από 700 κούκλες, δείχνοντας πως έχει προσαρμοστεί στις κοινωνικές, πολιτικές και πολιτιστικές αλλαγές της Αμερικής όπως και του υπολοίπου κόσμου.

barbie-life-icon (1)

Η επίσης γιορτάζει τα 57α γενέθλια της Barbie. Η κούκλα γεννήθηκε στην Αμερικάνικη Διεθνή παιχνιδιών, στη Νέα Υόρκη, στις 9 Μαρτίου του 1959.

barbie-life-icon (2)

barbie-life-icon (3)

Ο Ruth Handler, ένας από τους ιδρυτές της Mattel, παρατήρησε ότι η κόρη του όπως και οι φίλοι της δεν ενδιαφέρονται για παιδικές κούκλες, αλλά προτιμούν να παίζουν με αυτές που εκπροσωπούν γυναίκες, φανταζόμενοι τον εαυτό τους στη μελλοντική ζωή τους. Ο Ruth έπεισε τους διευθυντές της Mattel, να κατασκευάσουν μια τέτοια κούκλα. Η Barbie ξεκίνησε με την δική της μυθολογία: γεννήθηκε στο Wisconsin, Barbara Millicent Roberts έχει μια οικογένεια και σαφώς πολλούς φίλους, αλλά η ηλικία της σκοπίμως δεν έχει καθοριστεί έτσι ώστε να μπορεί να ενσαρκώσει είτε έφηβο είτε μια νεαρή γυναικά.

barbie-life-icon (4)

Η δείχνει πως η Barbie έχει εξελιχθεί με την πάροδο των ετών, τα χαρακτηριστικά του προσώπου της όπως και το σχήμα του σώματος αλλάζουν ελαφρώς κάθε δεκαετία, πάντα διαφορετική αλλά με κάποιο τρόπο πάντα ίδια.
Στη δεκαετία του 1950, η Barbie ήταν το πρότυπο μείνε-στο-σπίτι-αμερικάνικη μαμά. Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’60, είχε μερικές τυπικές θηλυκές επιλογές εργασίας (νοσοκόμα, αεροσυνοδός, υπάλληλος γραφείου). Καθώς η δεκαετία προχώρησε, το ίδιο έκανε και η Barbie.

barbie-life-icon (5)

barbie-life-icon (6)

barbie-life-icon (8)

barbie-life-icon (9)

barbie-life-icon (10)

Μέχρι το 1965 είχε γίνει η εμμονή της Αμερικής, λόγου του «αγώνα δρόμου του διαστήματος» που την καθιστά αστροναύτη το 1965 (πριν από τον Neil Armstrong). Η Barbie έχει τώρα περισσότερα από 150 επαγγέλματα. Υπήρξε κτηνίατρος, παλαιοντολόγος, προγραμματιστής υπολογιστών, οδηγός αγώνων, δάσκαλος, γιατρός, μπαλαρίνα, αστυνομικός και ακόμη υποψήφια για την προεδρία – τέσσερις φορές.
Αλλά, ως επί το πλείστον ήταν μοντέλο, που επιτρέπει σε μικρά κοριτσάκια να σκαρφιστούν τρελά συνολάκια με τα οποία θέλουν να την ντύσουν. Όχι μόνο τα μικρά κορίτσια, αλλά και μερικοί από τους κορυφαίους σχεδιαστές μόδας του κόσμου έχουν δημιουργήσει ρούχα υψηλής ραπτικής για την Barbie, συμπεριλαμβανομένων των Thierry Mugler, Christian Lacroix, Jean Paul Gaultier, Agnes B, Carcharel και o Christian Louboutin. Η έκθεση παρουσιάζει σκίτσα και ρούχα σχεδιαστών, καθώς και τις εκδόσεις των ανθρώπινων μεγεθών.

 

barbie-life-icon (12)

barbie-life-icon (13)

barbie-life-icon (14)

barbie-life-icon (15)

barbie-life-icon (16)

barbie-life-icon

barbie-life-icon (7)

Η έκθεση παρουσιάζει κούκλες περιορισμένης έκδοσης βασιζόμενες σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές όπως το Star Trek, Grease και Mad Men.

barbie-life-icon (18)

barbie-life-icon (19)

Η έκθεση στο Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών στο Παρίσι είναι από τις 10 Μαρτίου έως τις 18 Σεπτεμβρίου του 2016.

 

 

πηγή:babyads.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση διευθύνοντος συμβούλου της ΟΛΒ Α.Ε. με τον Αιγύπτιο πρέσβη στην Ελλάδα - https://t.co/TpKkYnW7Xh… -

  • #Κολωνός: Συνελήφθησαν ακόμη 7 άτομα για την υπόθεση μαστροπείας #Κολωνός - https://t.co/q28LAXTTPO -

  • Πρόγραμμα Επιστημονικής Ελληνογαλλικής Συνεργασίας #ΙΚΥ - https://t.co/yxJrtuteta -

"Αλιεύοντας" την είδηση