Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ » Mαρίνα Χρυσοβελώνη: Υποχρέωση της Πολιτείας και της Κοινωνίας να μην υπάρχει βία
Mαρίνα Χρυσοβελώνη: Υποχρέωση της Πολιτείας και της Κοινωνίας να μην υπάρχει βία

Mαρίνα Χρυσοβελώνη: Υποχρέωση της Πολιτείας και της Κοινωνίας να μην υπάρχει βία

Σε δι γι τις Δομές της ΓΓΙΦ για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, στο
Αμφιθέατρο Δήμου Περιστερίου, μίλησε η υφυπουργός Εσωτερικών , τονίζοντας ότι υποχρέωση της Πολιτείας και της Κοινωνίας να μην υπάρχει βία.

Στο περιθώριο της ομιλίας της , με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μη Βίας, η υφυπουργός έκανε την δήλωση που ακολουθεί:«Επιδιώκουμε μία που δεν θα υπάρχουν ούτε ανισότητες, ούτε διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων.

Μία που θα υπάρχουν κατοχυρωμένα και εξασφαλισμένα δικαιώματα για ισονομία, ισοπολιτεία,
ίσες ευκαιρίες στην για όλους.

Η Ελληνική Κοινωνία οφείλει να συνεχίσει στον δρόμο που έχει ξει από αιώνες ο πολιτισμός της, ο οποίος έχει σαν κέντρο του τον σεβασμό στον άνθρωπο και την Δημοκρατία. Σ' αυτόν τον «δρόμο» οφείλουμε να εξελίσσουμε την συμπεριφορά μας, την , τους νόμους, ώστε να μην χωρά και να μην δικαιολογείται η βίας.

Το Υπουργείο Εσωτερικών από την πλευρά του τομέα ευθύνης του για τις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων και του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, το επόμενο διάστημα θα καταθέσει για ψήφιση στην Βουλή νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση ζητημάτων ισότητας των φύλων.

Υπενθυμίζεται ότι οι Δομές της ΓΓΙΦ λειτουργούν εδώ και χρόνια σε όλη την Ελλάδα και αντιμετωπίζουν καθημερινά θέματα γυναικών θυμάτων βίας».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση