Βρίσκεστε εδώ:  / ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ / ΙΑΤΡΙΚΑ / ΥΓΕΙΑ / Καταπολέμηση του καρκίνου του τραχήλου με μία δόση εμβολίου
Καταπολέμηση του καρκίνου του τραχήλου με μία δόση εμβολίου

Καταπολέμηση του καρκίνου του τραχήλου με μία δόση εμβολίου

Μία του εμβολίου Cervarix εναντίον του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας φαίνεται να είναι αρκετή και δεν χρειάζονται δύο ή τρεις δόσεις του σκευάσματος, όπως γίνεται σήμερα.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η ανάλυση δύο μεγάλων κλινικών δοκιμών τoυ ενέσιμου σκευάσματος της εταιρείας GlaxoSmithkleine. Στις δύο μελέτες συμμετείχαν 25.000 κορίτσια και νέες ηλικίας 15 έως 25 ετών.

Οι Αμερικανοί ερευνητές, με επικεφαλής την Εϊμι Κρέιμερ του Εθνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στην επιθεώρηση Lancet Oncology. Οπως διαπιστώθηκε, η μοναδική του εμβολίου προσφέρει την ίδια από τον καρκίνο με τις δύο ή τρεις δόσεις.

Ο εμβολιασμός σε τρεις δόσεις εντός εξαμήνου, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, είναι πιο αποτελεσματικός σε σχέση με τον εμβολιασμό σε μία ή δύο δόσεις, μόνο εάν αφορά τα σπανιότερα στελέχη του ιού, δηλαδή τα 31, 33 και 45. Αν οι δύο δόσεις απέχουν μεταξύ τους ένα εξάμηνο, επιτυγχάνεται το ίδιο με τις τρεις δόσεις του εμβολίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω συναντά προβλήματα στην προώθησή του εξαιτίας οικονομικών και κοινωνικών λόγων.

Αλλωστε το αυξημένο κόστος του σκευάσματος, λόγω των τριών δόσεων, έχει αποτελέσει αντικίνητρο για πολλές οικογένειες που δεν εμβολιάζουν τα κορίτσια τους.

Η νέα μελέτη, όμως, ανοίγει τον δρόμο για ευρύτερη αξιοποίησή του εφόσον περιοριστεί σε μία δόση.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση