Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ » Κ. Παπανάτσιου: «Απεγνωσμένοι γονείς και εργαζόμενοι με το επιτελικό μπάχαλο με τα Voucher παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ»
Κ. Παπανάτσιου: «Απεγνωσμένοι γονείς και εργαζόμενοι με το επιτελικό μπάχαλο με τα Voucher παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ»

Κ. Παπανάτσιου: «Απεγνωσμένοι γονείς και εργαζόμενοι με το επιτελικό μπάχαλο με τα Voucher παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ»

«Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη κατάφερε να αφήσει χιλιάδες γονείς, νηπιαγωγούς, εργαζόμενους να περιμένουν δύο ημέρες τα αποτελέσματα για τους βρεφονηπιακούς-παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ, τα οποία εκδόθηκαν εν τέλει χθες τα μεσάνυχτα. Συνολικά 84.200 παιδιά, δηλαδή το 33% όσων είχαν πλήρεις φακέλους, δεν θα πάρουν το πολυπόθητο vouchers για βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠ φέτος.

Ένα τεράστιο μπάχαλο με το αποτέλεσμα μάλιστα να είναι απογοητευτικό για εκατοντάδες γονείς και στην Μαγνησία που διαμαρτύρονται πως έμειναν εκτός voucher, κυρίως για ΚΔΑΠ. Εκατοντάδες οικογένειες μεταξύ των οποίων μονογονεϊκές και τρίτεκνοι είναι εκτός λίστας παρόλο την υψηλή βαθμολογία τους με ότι συνεπάγεται κάτι τέτοιο για την αύξηση των εξόδων στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

Για 3η συνεχή χρόνια η κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει τη χρηματοδότηση για τα ΚΔΑΠ. Οι γονείς δεν ξέρουν που θα απασχολούνται τα παιδιά τους και οι δομές αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας με πολλές να σκέφτονται να μην ανοίξουν καν.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει για άλλη μια φορά με την πολιτική της πως δεν ενδιαφέρεται να ασκήσει κοινωνική πολιτική υπέρ των οικογενειών αποκλείοντας χιλιάδες παιδιά, το μέλλον μας, από ΚΔΑΠ και παιδικούς σταθμούς.»

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση