Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ » Κ. Παπανάτσιου: «Άμεσα να δοθεί λύση για τις οικογένειες που έμειναν εκτός ΚΔΑΠ»
Κ. Παπανάτσιου: «Άμεσα να δοθεί λύση για τις οικογένειες που έμειναν εκτός ΚΔΑΠ»

Κ. Παπανάτσιου: «Άμεσα να δοθεί λύση για τις οικογένειες που έμειναν εκτός ΚΔΑΠ»

Για τα 2.835 παιδιά στη Μαγνησία ηλικίας 5 εως 12 ετών, που μένουν εκτός των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ), κατέθεσε η βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κα Κατερίνα Παπανάτσιου.

Οι εκατοντάδες οικογένειες των 2.835 παιδιών μεταξύ των οποίων μονογονεϊκές και τρίτεκνες είναι εκτός των ΚΔΑΠ παρά την υψηλή βαθμολογία τους, με ό,τι συνεπάγεται κάτι τέτοιο για την αύξηση των εξόδων στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό σε μια περίοδο που τα έξοδα διαβίωσης έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη.

Τεράστιο είναι και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και στους ιδιοκτήτες των δομών ΚΔΑΠ καθώς το «επιτελικό κράτος των αρίστων» αποφάσισε για τρίτη συνεχή χρονιά να μειώσει τη χρηματοδότησή τους με κίνδυνο να μην μπορούν να λειτουργήσουν καθώς τα voucher που έχουν είναι ελάχιστα.

Παρόλα αυτά, για την προβαλλόμενη κυβερνητική πραγματικότητα όλα βαίνουν καλώς, οι οικογένειες στηρίζονται, η υπο-γεννητικότητα αντιμετωπίζεται με το καλύτερο δυνατό τρόπο, τα επιδόματα θα συνεχίσουν να δίνονται αφήνοντας βέβαια κέρδος σε πολυκαταστήματα και τράπεζες.

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιδιωτικών ΚΔΑΠ (ΠΑΣΙΚ), με μία επιπλέον ενίσχυση του προϋπολογισμού κατά 50.000.000€, μπορεί να καλυφθεί το σύνολο των αιτήσεων, και τα 84.200 παιδιά που μένουν εκτός Προγράμματος, για όλη τη χρονιά 2022 – 2023.

Θα ασχοληθούν επιτέλους οι επιτελικοί της με την αγωνία των οικογενειών και των εργαζομένων γονέων που αντιμετωπίζουν μια πολύ ζοφερή πραγματικότητα που καμία σχέση δεν έχει με την κυβερνητική;

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση