Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ » Ημερίδα με τίτλο: «Σχολικός εκφοβισμός (bulling) και ασφάλεια στο διαδίκτυο»
Ημερίδα με τίτλο: «Σχολικός εκφοβισμός (bulling) και ασφάλεια στο διαδίκτυο»

Ημερίδα με τίτλο: «Σχολικός εκφοβισμός (bulling) και ασφάλεια στο διαδίκτυο»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» (ΟΚΑΝΑ) με πρόεδρο τον Ευθύμιο Ζιγγιρίδη, και το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (Σ.Ο.Ε.Δ) με πρόεδρο τον  Δημήτριο Κοντούρη, στο πλαίσιο των δράσεών τους για την ενημέρωση/ευαισθητοποίηση της οικογένειας και της ευρύτερης κοινότητας, διοργανώνουν από κοινού με τίτλο: «Σχολικός εκφοβισμός (bulling) και ασφάλεια στο διαδίκτυο».

Η «Πρόταση Ζωής», είναι Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία, που προέκυψε από τη συνεργασία φορέων της τοπικής κοινότητας και του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ). Στελεχώνεται από κοινωνικούς επιστήμονες και ασχολείται με την καθολική πρόληψη, η οποία απευθύνεται στο γενικό πληθυσμό και στοχεύει στην άμβλυνση της ανάπτυξης εξαρτητικών συμπεριφορών. Πραγματοποιεί προληπτικές παρεμβάσεις στη σχολική κοινότητα, στην οικογένεια καθώς σε διάφορες άλλες κοινωνικές ομάδες. Στόχος αυτών των παρεμβάσεων είναι η ενίσχυση της ψυχικής δομής του ατόμου και η προώθηση των ποιοτικών ανθρώπινων σχέσεων.

Το «Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων» με το διακριτικό τίτλο «Σ.Ο.Ε.Δ Οικογένειες Στρατιωτικών» είναι πανελλήνιο αστικό σωματείο με έδρα το Βόλο και δραστηριοποιείται με γνώμονα τη στήριξη του θεσμού της οικογένειας, που δεδομένης της εποχής των μεταβολών που διανύουμε, δυσκολεύεται να εκπληρώσει τον ρόλο της χωρίς στήριξη και υποστήριξη. Οι βασικοί στόχοι του Σ.Ο.Ε.Δ. είναι η ενίσχυση των οικογενειών των υπηρετούντων στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και η πολιτιστική και πνευματική τους καλλιέργεια με την πραγματοποίηση δράσεων, όπως η εν λόγω ημερίδα.

Η ημερίδα διοργανώνεται με την αρωγή της Ιεράς και Αλμυρού, και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου και 19.00, στο Συνεδριακό Κέντρο Μελισσατίκων της και Αλμυρού.

Ομιλητές θα είναι η  Άρτεμις Τσίτσικα, αν. καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής (ΕΕΕΙ)  και επιστ. υπεύθυνη Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ), Παιδιατρική Κλινική Παν/μίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» με θέμα:  «Εκφράσεις βίας στο σχολικό περιβάλλον» και ο αστυνομικός διευθυντής Βασίλειος Παπακώστας, διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, υποψήφιος διδάκτωρ του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με θέμα: «Πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών ασφαλείας στον κυβερνοχώρο – Ο ρόλος της ΔΙ.Δ.Η.Ε.».

Την εκδήλωση θα συντονίσει η  Άρτεμις Καλαμογιώργου.

Στον χώρο της εκδήλωσης θα βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και θα τηρηθούν όλα τα όλα τα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19 σύμφωνα με την τελευταία ΚΥΑ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση