Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ » Ημέρα ΕΕ κατά της εμπορίας ανθρώπων
Ημέρα ΕΕ κατά της εμπορίας ανθρώπων

Ημέρα ΕΕ κατά της εμπορίας ανθρώπων

Η Επιτροπή ζητεί να ληφθούν περισσότερα μέτρα για την προστασία των γυναικών και των κοριτσιών

Για να σηματοδοτήσει τη 12η ημέρα της κατά της εμπορίας ανθρώπων, ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα μιλήσει αύριο σε που διοργανώνουν οι επιτροπές LIBE (Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων) και FEMM (Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αφορμή της ς είναι η δημοσίευση έκθεσης για τα μέτρα σε σχέση με το φύλο στις δράσεις κατά της εμπορίας ανθρώπων, την οποία εκπόνησε το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων (EIGE) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι η εμπορία ανθρώπων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση είναι η συχνότερα αναφερόμενη μορφή εμπορίας ανθρώπων στην : το 95 % των καταγεγραμμένων θυμάτων εμπορίας ανθρώπων για σεξουαλική εκμετάλλευση στην ΕΕ είναι ή κορίτσια.

Ο επίτροπος Αβραμόπουλος δήλωσε: «Η εμπορία ανθρώπων είναι αποτρόπαιο έγκλημα και δεν έχει θέση ούτε στην ούτε πουθενά αλλού στον κόσμο. Θα πρέπει να υπάρχει μηδενική ανοχή στους διακινητές που εξακολουθούν να εκμεταλλεύονται και να κακοποιούν ευάλωτα άτομα, ιδίως και κορίτσια.

Η πρέπει να θέσει τέλος στο έγκλημα αυτό, και πρωτίστως να το αποτρέψει, προσφέροντας παράλληλα αποτελεσματική υποστήριξη στα θύματα. Χρειαζόμαστε επιχειρησιακούς στόχους και απτά αποτελέσματα. Η σημερινή έκθεση αποτελεί θλιβερή υπενθύμιση της σοβαρότητας του προβλήματος και αποσκοπεί να έχει πραγματικό αντίκτυπο στη ζωή πολλών θυμάτων εμπορίας ανθρώπων. Μαζί θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την πλήρη εξάλειψη της εμπορίας ανθρώπων, οικοδομώντας μιαν Ευρώπη ασφαλή για όλους.»

Η έκθεση είναι ένα παραδοτέο της νέας δέσμης δράσεων προτεραιότητας που ενέκρινε η Επιτροπή τον Δεκέμβριο του . Ο επίτροπος Αβραμόπουλος θα μιλήσει στο Ευρωπαϊκό αύριο, στις 11.30 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης) και η ομιλία του θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω EBS+.

"Αλιεύοντας" την είδηση