Βρίσκεστε εδώ:  / ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ / Η Ζέττα Μακρή στην εκδήλωση του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου «Θέτις»
Η Ζέττα Μακρή στην εκδήλωση του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου «Θέτις»

Η Ζέττα Μακρή στην εκδήλωση του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου «Θέτις»

 

Η υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής , Ζέττα Μ. Μακρή, συμμετείχε σε εκδήλωση του Σοροπτιμιστικού Ομίλου , το Σάββατο 14 Μαρτίου, με τίτλο «Ο Ηρωισμός είναι «και» γένους θηλυκού».

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του επετειακού εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική του 1821 και του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρα της Γυναίκας και η κ. Μακρή αποδέχτηκε με και τιμή να απευθύνει την κεντρική ομιλία με θέμα: «Η Γυναίκα στην ηγεσία ως σύγχρονη ηρωίδα».

Η υφυπουργός Παιδείας εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς την πρόεδρο της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδας Μερόπη Ορφανού, αλλά και προς την πρόεδρο του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ασημίνα Σέγκλια, για την ευκαιρία να μιλήσει για την παρουσία, το έργο, την προσφορά της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία, μέσα και από την συμμετοχή της στην πολιτική σκηνή και ηγεσία.

Ευχαρίστησε, επίσης,  τις κυρίες και τους κυρίους, που παρακολούθησαν διαδικτυακά την εκδήλωση, επιβεβαιώνοντας με την παρουσία τους, ότι οι δυσκολίες και οι ανατροπές, που έχει επιφέρει η παγκόσμια πανδημία, δεν πτοούν τον, πάντα, ανήσυχο, ευαισθητοποιημένο και δραστήριο Όμιλο «Θέτις», του οποίου υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος.

Η κ. Μακρή ανέτρεξε στην πανελλαδική έρευνα (2019) του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) με τίτλο “Εκλέγειν και Εκλέγεσθαι”, που αφορούσε στη διερεύνηση και καταγραφή αντιλήψεων και πεποιθήσεων για θέματα συμμετοχής και εκπροσώπησης γυναικών σε δομές λήψης πολιτικών αποφάσεων, προκειμένου να θέσει τη βάση της ποιοτικής ανάλυσης της υποεκπροσώπησης της γυναίκας στην ηγεσία.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην ποσοτική αποτύπωση των πρόσφατων εκλογικών αποτελεσμάτων, από το 21ο του Παρατηρητηρίου της ΓΓΙΦ, όπου στις Ευρωεκλογές Μαΐου 2019, από τον συνολικό αριθμό των 21 εδρών στο που αναλογούν στην Ελλάδα, μονάχα 5 καλύφθηκαν από γυναίκες (ποσοστό περίπου 23,8%), στις Περιφερειακές εκλογές Μαΐου-Ιουνίου 2019, μονάχα σε 1 από τις 13 Περιφέρειες εξελέγη γυναίκα Περιφερειάρχης, στις Δημοτικές εκλογές Μαΐου-Ιουνίου 2019, από τους 332 Δήμους της ελληνικής επικράτειας, μόνο σε 19 εξελέγησαν γυναίκες Δήμαρχοι (ποσοστό περίπου 5,7%) και στις Εθνικές εκλογές του Ιουλίου 2019 εξελέγησαν μονάχα 62 γυναίκες βουλευτές (ποσοστό περίπου 20,6%).

Η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε στην ομιλία της «Ο δρόμος για την κατάκτηση της ουσιαστικής ισότητας είναι ακόμα μακρύς, παρόλο που τα στερεότυπα της ανδρικής κυριαρχίας σιγά σιγά καταρρίπτονται, οι ίσες ευκαιρίες διασφαλίζονται με την ουσιαστική εφαρμογή της θεσμικής κατοχύρωσης και η γυναίκα κερδίζει, συνεχώς, έδαφος, ανέρχεται σε θέσεις υψηλής ευθύνης στην πολιτική, στις επιστήμες, στις τέχνες, στα γράμματα, στην επιχειρηματική δραστηριότητα.
Είναι ευθύνη και , όλων, η της γυναίκας από την έμφυλη ανισότητα μέσα στο πολιτικό, εργασιακό, κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον.
Οφείλουμε να διαφυλάξουμε τα κεκτημένα και να αγωνιστούμε, για να εδραιώσουμε νέες κατακτήσεις, απέναντι στις ιδεοληψίες και τις προκαταλήψεις, που στερούν από τις γυναίκες τη δυνατότητα και το δικαίωμα να αναρριχηθούν στα υψηλά κλιμάκια της ηγεσίας».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ο Ανδρέας Κεχαγιάς #ΑνδρέαςΚεχαγιάς - https://t.co/mm3gqJ5a2h -

  • #διακομιδή ηλικιωμένου από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/ZsgE4KlZ3Q -

  • Δεν συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας η γυναικεία ομάδα μπάσκετ της Νίκης - https://t.co/EPFSPRZeiQ… -

"Αλιεύοντας" την είδηση