Βρίσκεστε εδώ:  / ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ / Η Ζέττα Μακρή σε εκδήλωση της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης για την Γυναίκα του 21ου αιώνα
Η Ζέττα Μακρή σε εκδήλωση της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης για την Γυναίκα του 21ου αιώνα

Η Ζέττα Μακρή σε εκδήλωση της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης για την Γυναίκα του 21ου αιώνα

 

Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μ. Μακρή απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης, αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με κεντρικό θέμα: «Η Γυναίκα στον 21ο αιώνα», την Παρασκευή 12 Μαρτίου.

Η κ. Μακρή τόνισε τον σημαντικό και, πάντα, επίκαιρο ρόλο της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης στα καθημερινά κοινωνικά μέσα από πρωτοβουλίες ουσίας και υψηλού επιπέδου.

Στον χαιρετισμό της, η υφυπουργός Παιδείας μίλησε για την διαδρομή των γυναικών μέσα στο χρόνο, μια πορεία – σε εξέλιξη – μέσα από διεκδικήσεις, , θυσίες, κατακτήσεις, νίκες, αναγνώριση, παρά τα εμπόδια, τις αμφισβητήσεις, τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις.

«Η 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μας κινητοποιεί και μας ενώνει σε εκδηλώσεις, όπως η σημερινή, για τη μητέρα, τη σύζυγο, την αδερφή, την κόρη, τη δασκάλα, τη νοσοκόμα, την εργάτρια, τη φίλη, που αγωνίζονται για ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας, ισότητα μεταξύ των δύο φύλων χωρίς αδικίες, διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Οι κοινωνικοί των γυναικών για τη θεμελίωση των δικαιωμάτων τους, η καθημερινή προσπάθεια και αγωνία, για να σταθούν επάξια στους πολλαπλούς σημαντικούς ρόλους, η πολυσήμαντη προσφορά τους, αξίζουν δυνατούς θεσμούς, αξίες και πρότυπα, που συμβάλλουν αποτελεσματικά στην κοινωνική συνοχή και την κοινωνική αλληλεγγύη και δικαιοσύνη.

Τιμούμε την αφοσίωση, τη δύναμη, τη θέληση, την προσπάθεια, την ψυχή της γυναίκας».

Η υφυπουργός Παιδείας τόνισε, μεταξύ άλλων: «Παραδείγματα σπουδαίων γυναικών επιβεβαιώνουν, καθημερινά, ότι ο επιστημονικής κατάρτισης, πρωτοβουλιών, ικανοτήτων και δημιουργικότητας μπορεί να ορίζει μια χώρα, να διοικεί μια επιχείρηση, να γίνει σημείο αναφοράς και προόδου μιας κοινωνίας.

Έχουμε χρέος, όλοι, να προστατεύσουμε τη γυναίκα από κάθε μορφή αδικίας και κακοποίησης μέσα στο εργασιακό, κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον, να διαφυλάξουμε τα κεκτημένα, να αγωνιστούμε και να εδραιώσουμε νέες κατακτήσεις.

Διδάσκουμε στα παιδιά μας τις αρχές του αλληλοσεβασμού, της κοινωνικής ευθύνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της διαφορετικότητας, της συνεργασίας, της επικοινωνίας, για ένα πιο ανθρώπινο και δημοκρατικό παρόν και , για έναν καλύτερο, δικαιότερο, ασφαλέστερο, ελεύθερο κόσμο για όλες και όλους».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης για εργαζόμενους σε μικρές επιχειρήσεις #ΛΑΕΚ 1-49 έτους 2019… - https://t.co/Ifu7cV4bay -

  • Εργασίες ασφαλτόστρωσης στη Δ.Ε. Προμυρίου #ΔΕ Προμυρίου #εργασίεςασφαλτόστρωσης - https://t.co/l7zN9DOHTy -

  • Κόστος ενέργειας: Ο εφιάλτης της ελληνικής βιομηχανίας #Κόστοςενέργειας - https://t.co/cyFHiCIPOY -

"Αλιεύοντας" την είδηση