Βρίσκεστε εδώ:  / ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ / Η Ζέττα Μ. Μακρή  για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού 
Η Ζέττα Μ. Μακρή  για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού 

Η Ζέττα Μ. Μακρή  για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού 

Η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής των περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας, η οποία διετέλεσε και υφυπουργός Υγείας,  Ζέττα Μ. Μακρή, στηρίζοντας το εθελοντικό κίνημα, με πρωτοβουλία της και με την έμπρακτη υποστήριξη του διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Φώτη Σερέτη – ο οποίος ανταποκρίθηκε  στο αίτημά της – διοργανώνει τη διενέργεια δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου σε συνεργασία με τους Δήμους Αλμυρού, Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου.

Είναι γεγονός ότι υπάρχουν γυναίκες που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων αλλά και οικονομικών προβλημάτων, είτε δεν έχουν πρόσβαση είτε αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο. Φροντίδα και μέριμνα της πολιτείας είναι να διευκολύνει αυτές τις γυναίκες, ανάγκη την οποία αναγνωρίζει ο έμπειρος Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, ο οποίος, ως αρμόδιος, έδωσε και τη σχετική εντολή που επιτρέπει στην κινητή μονάδα μαστογραφίας να πραγματοποιήσει τις δωρεάν εξετάσεις με τον εξής προγραμματισμό:

α) στον Αλμυρό, στις 26-27 Μαρτίου 2020

β) στη Ζαγορά, στις 30-31 Μαρτίου 2020

γ) στην Αργαλαστή, στις 3-4 Απριλίου 2020

Ο και η ώρα διεξαγωγής των δωρεάν εξετάσεων θα γνωστοποιηθεί τόσο από το πολιτικό γραφείο της   Ζέττας Μ. Μακρή, όσο και από τις αρμόδιες των οικείων Δήμων, ενώ η εξέταση των γυναικών θα πραγματοποιηθεί από τους ιατρούς  της 5ης ΥΠΕ, οι οποίοι και παρέχουν δωρεάν τις τους.

Η κίνηση αυτή, όπως και οι  αιμοδοσίες που το πολιτικό γραφείο της κας Μακρή έχει διοργανώσει, εκτός από συμβολική με στόχο την ανάδειξη του θέματος του ελέγχου των γυναικών, είναι και κίνηση που ουσιαστικά προωθεί και συμβάλλει στην του καρκίνου του μαστού.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα στέγη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού #3οΔημοτικόΣχολείοΑλμυρού - https://t.co/mwNymi9dZ0 -

  • ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Για άλλη μια φορά χωρίς στρατηγικό σχέδιο η ελληνική γεωργία - https://t.co/sAFn03ex0v… -

  • Τον ΑΓΣΙ Ιωαννίνων φιλοξενεί ο Ολυμπιακός Βόλου #ΑΣΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΒΟΛΟΥ1937 - https://t.co/yp4Hnabb0Q -

"Αλιεύοντας" την είδηση