Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ » «Η προεφηβεία, η εφηβεία και οι ανησυχίες της» στην «Ακαδημία Γονέων»
«Η προεφηβεία, η εφηβεία και οι ανησυχίες της» στην «Ακαδημία Γονέων»

«Η προεφηβεία, η εφηβεία και οι ανησυχίες της» στην «Ακαδημία Γονέων»

Η Ολομέλεια του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. ς αποφάσισε τη με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Αθηνών στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Ακαδημία Γονέων». Για το σχολικό έτος 2019-20 διεξάγεται για δεύτερη φορά στον Βόλο η «Σχολή Γονέων Βόλου». Η «Σχολή Γονέων Βόλου» καθώς και οι άλλες Σχολές Γονέων, στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες της ς (Λάρισα, Τρίκαλα και ) συνδιοργανώνονται από το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Θεσσαλίας με την Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής, σε συνεργασία με τον Επιστημονικό Οργανισμό «Μαζί για την Εφηβική Υγεία», τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ), το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Εθνικού & Καποδιστριακού Αθηνών () «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας», το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SELMA και την «Μαγνήτων Κιβωτό για την του πολιτιστικού αποθέματος».

Το πρόγραμμα, πραγματοποιείται με την υποστήριξη και συμμετοχή, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου, καθώς και της διεύθυνσης και του προσωπικού του πολιτιστικού ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Βόλο.

Την ευθύνη οργάνωσης και υλοποίησης της «Ακαδημίας Γονέων» στο Βόλο έχει ο Αλέξανδρος Γ. Καπανιάρης περιφερειακός συντονιστής Εκπαίδευσης (ΠΕ86) και ο Αντώνης Πλαγεράς, σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Κ.Ε.Σ.Υ. Λάρισας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Την Τετάρτη, η νέα συνάντηση

Η πέμπτη μηνιαία συνάντηση, θα γίνει την Τετάρτη 19/2/2020 και 16:00 – 18.00, με θέμα «Η προεφηβεία, η εφηβεία και οι ανησυχίες της», με εισηγήτρια την Μαρίζα Χατζησταματίου διδάκτωρ Ψυχολογίας.

Το πρόγραμμα «Ακαδημία Γονέων» έχει σαν στόχο την ενημέρωση και στήριξη των Γονέων σε θέματα συμπεριφοράς και υγείας σχετικά με την παιδική και κυρίως εφηβική ηλικία. Οι ομιλητές είναι έγκριτοι επιστήμονες με κύρος και εμπειρία από το χώρο της Υγείας και της εκπαίδευσης. Θα πραγματοποιηθούν συνολικά 8 μηνιαίες συναντήσεις, μια Τετάρτη κάθε μήνα, 16:00 – 18:00, στην αίθουσα του Μουσείου Τσαλαπάτα.

 Οι ενδιαφερόμενοι που δεν έχουν παρακολουθήσει προηγούμενη συνάντηση, μπορούν να στείλουν τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: aplageras@gmail.com . Η συμμετοχή όσων ακόμη επιθυμούν, είναι ελεύθερη και μπορεί να γίνει και την ημέρα της εκδήλωσης.

ΧΩΡΟΣ: Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, Διεύθυνση: Νότια Πύλη, 38334, Βόλος.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση