Βρίσκεστε εδώ:  / ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Η Περιφέρεια Θεσσαλίας φωτίζει αύριο πορτοκαλί τα κτίρια της
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας φωτίζει αύριο πορτοκαλί τα κτίρια της

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας φωτίζει αύριο πορτοκαλί τα κτίρια της

Στέλνοντας μήνυμα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Η 25η Νοεμβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών γύρω από το θέμα, φωτίζει και τις τέσσερις  με πορτοκαλί χρώμα.

Το πορτοκαλί είναι απλό και ευθύ, όπως και η αντίδραση στην . Ο πορτοκαλί φωτισμός και των τεσσάρων κτιρίων των Περιφερειακών Ενοτήτων συμβολίζει ένα αύριο πιο αισιόδοξο, όπου η έμφυλη θα εκλείπει όπως και ο φόβος από κάθε , από κάθε οικογένεια, από κάθε γυναίκα.

Σε συνθήκες κοινωνικής απομόνωσης εν μέσω κορωναϊού, η δράση αυτή της Περιφέρειας υπενθυμίζει ότι η   υπάρχει και αποτελεί ένα παγκόσμιο πρόβλημα, που συμβαίνει σε όλες τις κοινωνίες και σε όλους τους πολιτισμούς.

Παράλληλα, η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της διοργανώνει διαδικτυακή, ανοιχτή στο κοινό συζήτηση, την Παρασκευή 27- 11-2020 και ώρα 7.00 μ.μ. με θέμα: «Έχεις δύναμη. Πάρε την απόφαση» και ομιλητές τον ιατροδικαστή Αναστάσιο Θεοδωρίδη, τον αστυνόμο Β΄ Αθανάσιο Σπανό και τον ψυχοθεραπευτή δρ Γιώργο Γιαννούση.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας και η πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Λία Ρογγανάκη.

Παρεμβάσεις θα κάνουν τα μέλη της Επιτροπής.

Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος , πρόεδρος ΕΤΑΣ Σωτήρης Κέλλας.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Λία Ρογγανάκη δηλώνει αισιόδοξη για την και τις δράσεις της Επιτροπής και επισημαίνει: «Είναι απάνθρωπο να αγνοήσει κάποιος τον κίνδυνο και τον πόνο που βιώνουν οι γυναίκες που κακοποιούνται. Είναι αναισθησία να κλείσουμε τα αυτιά στις φωνές που θα ακούσουμε από το διπλανό διαμέρισμα. Αυτή την δύσκολη περίοδο, πρέπει να σκεφτούμε αυτές τις γυναίκες και να βρούμε έναν τρόπο να τις βοηθήσουμε. Η εκδήλωση έχει στόχο την ενημέρωση και την παρακίνηση όλων, ώστε να δράσουν ενάντια στο φαινόμενο και ταυτόχρονα να στείλει ένα μήνυμα σε αυτές τις γυναίκες: «Έχεις δύναμη. Πάρε την απόφαση. Άλλαξε ζωή». Μας αφορά όλες και όλους. Η δεν είναι ποτέ αποδεκτή, ούτε δικαιολογείται. Μακάρι να έρθει σύντομα η μέρα εκείνη που δεν θα χρειάζονται τέτοιες δράσεις».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η ζωή αρχίζει όταν κλείνει ένας κύκλος… - https://t.co/PaAJUgRkjl -

  • Πέθανε στον ύπνο του 40χρονος αγιογράφος στη Ν. Αγχίαλο #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/oI1aWUp9SF -

  • Αιφνίδιος θάνατος πεζοπόρου στο #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/n1IKx7MKdh -

"Αλιεύοντας" την είδηση