Βρίσκεστε εδώ:  / ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ / Οι Ευρωπαίοι Επίτροποι για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Οι  Ευρωπαίοι Επίτροποι για την  Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Οι Ευρωπαίοι Επίτροποι για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, πολλοί Ευρωπαίοι Επίτροποι ένωσαν τις φωνές τους απευθύνοντας έκκληση για περισσότερη ισότητα των φύλων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χαρακτηριστικά δήλωσαν μεταξύ άλλων:«Σήμερα γιορτάζουν οι . Γιορτάζουμε τον ρόλο τους στην , στην εργασία, στην οικογένεια και στη μας. Θυμόμαστε επίσης τον πόνο, τις δυσκολίες και την αδικία, καταστάσεις που εξακολουθούν να αποτελούν πραγματικότητα για πολλές από αυτές σήμερα.

Είναι επίσης αλήθεια ότι πρέπει να προωθούμε την ισότητα των φύλων όχι μόνο σήμερα, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αλλά κάθε μέρα. (…) Είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την ενσωμάτωση του θέματος της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών σε όλες τις πολιτικές μας σε όλους τους τομείς, σε κάθε κράτος μέλος και στις χώρες με τις οποίες συνεργαζόμαστε. (…) Η καταπολεμά συστηματικά τον σεξισμό, τις διακρίσεις, την έμφυλη και την ανισότητα. Η πρόσφατη της ΕΕ διασφαλίζει τα δικαιώματα των θυμάτων, αντιμετωπίζει την εμπορία ανθρώπων και προωθεί την ίση μεταχείριση.

Πρόσφατα η Επιτροπή υπέβαλε πρόταση επικύρωσης της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών· ένα σαφές ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να εντείνουμε τη συλλογική μας δράση».

Οι Επίτροποι απηύθυναν ακόμη έκκληση για περισσότερη ισότητα των φύλων σε ολόκληρο τον κόσμο:

«Η δεσμεύεται ακόμη να προωθήσει το νέο Πρόγραμμα Δράσης των Ηνωμένων Εθνών 2030 και τους στόχους του προγράμματος για αειφόρο , οι οποίοι περιλαμβάνουν την ισχυρή δέσμευση για την προώθηση της ισότητας των φύλων και της ενίσχυσης των γυναικών και των κοριτσιών σε όλον τον κόσμο. Σε καταστάσεις έκτακτης ανθρωπιστικής ανάγκης, όπως η τρέχουσα προσφυγική , η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να διασφαλίσει ότι η ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχει ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες ανάλογα με το φύλο και ιδίως στις ευαισθησίες των μεταναστριών.

Λαμβάνουμε μέτρα για να ενισχύσουμε τις , για να αγωνιστούμε για τα δικαιώματά τους και για την ίση πρόσβασή τους στους οικονομικούς πόρους καθώς και για να αντιμετωπίσουμε κάθε μορφή βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών, ιδίως την εμπορία ανθρώπων, τον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων και τους πρώιμους ή καταναγκαστικούς γάμους. Οι , ως βασικοί φορείς και παράγοντες για τη βιώσιμη και τη βιώσιμη ειρήνη, πρέπει να διαδραματίσουν αποφασιστικό ρόλο σε έναν κόσμο που έχει πληγεί τόσο πολύ από τις συγκρούσεις και την ανισότητα».

Τη δήλωση υπογράφουν οι Αντιπρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς, Φεντερίκα Μογκερίνι και Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα και οι Επίτροποι , Νέβεν Μίμιτσα, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Μαριάν Τίσεν, Χρήστος Στυλιανίδης και Βέρα Γιούροβα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Λαϊκό #συλλαλητήριο στο Βόλο #συλλαλητήριο - https://t.co/UBlyJeIvr4 -

  • Καλλιεργούσε δενδρύλλιο κάνναβης #δενδρύλλιοκάνναβης - https://t.co/di7qP0nIJy -

  • Μερική κατάργηση της μάσκας από σήμερα #κατάργησητηςμάσκας - https://t.co/x4IGg4Qh2z -

"Αλιεύοντας" την είδηση