Βρίσκεστε εδώ:  / ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ / Γονεϊκή άδεια πατέρα υπέρ γυναικών
Γονεϊκή άδεια πατέρα υπέρ γυναικών

Γονεϊκή άδεια πατέρα υπέρ γυναικών

REUTERS

Τα σκανδιναβικά είναι «πρωταθλητές» στην ισότητα των δύο φύλων, σύμφωνα με την που έδωσε στη δημοσιότητα το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Παρά τα πρωτεία τους, όμως, δεν φαίνεται να ικανοποιούνται από τα επιτεύγματά τους. Αντιθέτως, έχει ήδη ανοίξει μια συζήτηση σχετικά με το πόση γονεϊκή θα πρέπει να λαμβάνουν οι πατεράδες, προκειμένου να ενταχθούν περισσότερες στο ενεργό εργατικό δυναμικό. Οι υπέρμαχοι της ισορροπημένης διανομής της γονεϊκής άδειας υποστηρίζουν ότι ενισχύει τα ποσοστά απασχόλησης, περιορίζει τις μισθολογικές ανισότητες και δημιουργεί έναν πιο οικογενειακό τρόπο ζωής, ο οποίος προκαλεί πραγματικό φθόνο στα όπου η ανατροφή των παιδιών γίνεται με πιο αυστηρό, παραδοσιακό τρόπο.

Το 2010, η σουηδική έδειξε ότι για κάθε μήνα που ο κάνει χρήση της γονεϊκής άδειας, αυξάνεται κατά 7% το μελλοντικό εισόδημα της μητέρας.

Η Σουηδία επιτρέπει στα ζευγάρια να λάβουν 480 ημέρες γονεϊκής άδειας, εκ των οποίων οι 60 αφορούν τον πατέρα. Για να βοηθήσει τους που θέλουν να απολαύσουν την πατρότητα, η Στοκχόλμη σκοπεύει να τις αυξήσει σε 90.

Η Νορβηγία παρέχει 59 εβδομάδες γονεϊκής άδειας μετ’ αποδοχών, αλλά η έχει περιορίσει την για τους πατεράδες από 14 εβδομάδες σε 10. Στη Φινλανδία, οι έχουν δικαίωμα σε 18 ημέρες άδειας πατρότητας, αντιθέτως οι Γάλλοι έχουν μόνο 11, οι Βρετανοί έως 14 και οι Αμερικανοί ούτε μία ημέρα.

Οι υποστηρίζουν ότι είναι λογικό να ενθαρρύνονται οι άνδρες να μεγαλώνουν τα παιδιά τους, με δεδομένο ότι οι τα καταφέρνουν καλύτερα στην ολοκλήρωση των πανεπιστημιακών τους σπουδών, γεγονός που σημαίνει ότι μπορούν να κερδίσουν περισσότερα στον επαγγελματικό στίβο. Ωστόσο, πολλές μικρές επιχειρήσεις ανησυχούν ότι η γονεϊκή άδεια στους πατεράδες είναι πολυτέλεια που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά. Αντιθέτως, οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις πιστεύουν ότι αυτή ακριβώς η γονεϊκή άδεια στους πατεράδες τις καθιστά πιο ανταγωνιστικές.

Η συμμετοχή των γυναικών στο εργατικό δυναμικό κυμαίνεται από 74% έως 84% στα πέντε βόρεια κράτη (Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Φινλανδία, Ισλανδία) έναντι του μέσου όρου του για τα αναπτυγμένα κράτη, που είναι 62%. Προφανώς υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης για τη γεφύρωση των διαφορών αποδοχών. Χαρακτηριστικά, οι γυναίκες στα πέντε αυτά κράτη αμείβονται 7% έως 15% λιγότερο από τους άνδρες, ενώ ο μέσος όρος για τον είναι 15,5%.

Οι πιστεύουν ότι αυτό το μισθολογικό χάσμα ενισχύεται από τις χαμένες ευκαιρίες απασχόλησης για τις γυναίκες που μεγαλώνουν τα παιδιά τους, ενώ θα μπορούσε να περιοριστεί αν υπήρχαν περισσότεροι άνδρες που θα ασχολούνταν με την ανατροφή των παιδιών.

Πέρυσι, το 54% των Νορβηγών ανδρών δαπάνησε τουλάχιστον 10 εβδομάδες άδεια με τα μικρά παιδιά του, ενώ πριν από μία δεκαετία το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 9%. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το χάσμα στις αποδοχές των δύο φύλων περιορίστηκε σε 7% από 10%. Τέλος, δεν φαίνεται οι γονεϊκές άδειες να πλήττουν την παραγωγή.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνταγματικός ο Νόμος Χατζηδάκη 4865/20 για την αναμόρφωση των Δασικών Χαρτών - https://t.co/1kZCRb35kQ… -

  • Συνάντηση Κ. Παπανάτσιου με εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας - https://t.co/J8FYmP5vU6… -

  • #συλλήψεις και πρόστιμα στη Μαγνησία #συλλήψεις - https://t.co/MzAQZUgiJQ -

"Αλιεύοντας" την είδηση