Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Γιορτή για την παγκόσμια ημέρα της μητέρας
Γιορτή για την παγκόσμια ημέρα της μητέρας

Γιορτή για την παγκόσμια ημέρα της μητέρας

Τη δεύτερη Κυριακή του χιλιοτραγουδισμένου Μαΐου, μέσα στην πανδαισία των χρωμάτων και στο ξύπνημα της φύσης, στη γονιμότητα της γης και στην καρποφορία της, καθιερώθηκε η «Ημέρα της Μητέρας», που αποτελεί τον πυρήνα της οικογένειας και την πηγή της εξέλιξης και της προόδου της ανθρώπινης κοινωνίας. Σε μια εποχή που μεταβάλλεται με ραγδαίους ρυθμούς, ο ρόλος της μητέρας γίνεται διαρκώς πιο δύσκολος και απαιτητικός. Ο σεβασμός και η τιμή στο πρόσωπό της, πέρα από την αυτονόητη υποχρέωση του καθένα μας, υπαγορεύεται και από την ανάγκη της αναγνώρισης της προσφοράς της μητρότητας, στην οικογενειακή, κοινωνική συνοχή και ευρυθμία.

Τιμούμε, λοιπόν, τη ΜΑΝΑ, τη ΜΗΤΕΡΑ, τη ΜΑΜΑ, που μοχθεί, που αγωνιά, που χαίρεται, που αδιάκοπα εργάζεται για το καλό της οικογένειας. Τη μάνα που γεννά ζωή και συμμετέχει στο θαύμα της ζωής. Χρόνια Πολλά σε όλες τις μητέρες του κόσμου και χρόνια υγιή.

Μέρα χαράς, γιορτής και ενθουσιασμού είναι και η μέρα που προσφέρονται τιμές σε εκείνους που βοηθούν στην ανατολή της ζωής (μαία – γέννηση), σε εκείνους που παραστέκονται, σε αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τη συνέχιση της ζωής. Σε όλο τον κόσμο, στις 5 Μαΐου εορτάζεται η «Μέρα της Μαίας και του Μαιευτή». Η Μαία, πρόσωπο – κλειδί στην παροχή υπηρεσιών υγείας για ασφαλή μητρότητα, σε θέματα οικογενειακού προγραμματισμού, αγωγής υγείας, σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, υποστήριξης και ενημέρωσης κατά την αναπαραγωγική ηλικία, περιγεννετικής φροντίδας, τόσο της μητέρας όσο και του νεογνού, παρευρίσκεται και προστατεύει αυτή τη μονάδα. Η επιστημονική κατάρτιση της μαίας, η αυταπάρνηση, η ανεξάντλητη αγάπη προς τον συνάνθρωπο και τη ζωή, καθιστούν τη μαία απαραίτητη στο πλευρό της γυναίκας τώρα περισσότερο από ποτέ.

Ο Δήμος Βόλου, μέσα από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας και τη Δημοτική ΕΠιτροπή ΙΣότητας των Φύλων (ΔΕΠΙΣ), το τμήμα Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και την ακούραστη συνεργάτιδα (με μεγάλη εθελοντική προσφορά) στο χώρο της Υγείας, μαία,Άννα Σταυρακάκη, έχουν προγραμματίσει αφιερωμένη στη Μητέρα, με εισηγήτριες, δρώμενα, τραγούδι και χορό, την Κυριακή 10 Μαΐου στο Μεταξουργείο Ν. Ιωνίας στις 11:00 το πρωί, με στόχο την ευαισθητοποίηση, την υποστήριξη και την ενδυνάμωση της μητέρας σε αυτόν το δύσκολο, στους καιρούς μας, ρόλο.

Εισηγήτριες:

Έλλη Εκμεκτζιάν- Αφηγηματική Θεραπεύτρια, Σύμβουλος Απασχόλησης Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Διδάκτωρ Ψυχολογίας:«Μετάβαση στο γονεϊκό ρόλο , από τον ατομικισμό στη δέσμευση»

Κουφογιάννη Καλλιόπη -Ψυχοθεραπεύτρια Σύμβουλος Οικογενειακών Σχέσεων

-Προσωπικό Βίωμα

Άννα Σταυρακάκη: Μαία

«Ρόλος των μαιών. Θέση της μαίας στο ξεκίνημα της ζωής»

Την θα εμπλουτίσει μουσικό σχήμα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, χορευτικό σύνολο από τη Δημοτική Σχολή Χορού, θα τραγουδήσει ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου ( του Μουσικού Σχολείου Βόλου) και θ’ ακολουθήσει Θεατρικό δρώμενο από το Εργαστήρι Θεατρικού παιχνιδιού Λάκης Κουρετζής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση