Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ » Για ‘Το Χαμόγελο του Παιδιού’ της Σκιάθου
Για ‘Το Χαμόγελο του Παιδιού’ της Σκιάθου

Για ‘Το Χαμόγελο του Παιδιού’ της Σκιάθου

 

Μετά από πρόταση του πολιτιστικού συλλόγου ‘Η Σκιάθος΄, προς τον οργανισμό “Το Χαμόγελο του Παιδίού”, θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 17-20 Απριλίου 2018, σειρά ομιλιών με τα εξής θέματα “Ασφάλεια στο ”, “Κακοποίηση-Παραμέληση Παιδιού” και “Ο σχολικός εκφοβισμός”.Οι θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των διδακτικών ωρών  και θα τις παρακολουθήσουν περισσότεροι από 400 μαθητές.

Το πρόγραμμα που υλοποιείται σε συνεργασία με τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σκιάθου, περιλαμβάνει και εκδήλωση ανοικτή στο κοινό, την Πέμπτη 19 Απριλίου στις 18:30 στην αίθουσα υμνασίου-Λυκείου με θέμα τον ρόλο των γονέων στην πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης-παραμέλησης παιδιού.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι η Βάσω Χατζή, ψυχολόγος του τμήματος πρόληψης και ευαισθητοποίησης παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών, του οργανισμού ‘Το ', η Άρια Σεβλιανού, κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Υγείας Σκιάθου και οικογενειακή θεραπεύτρια-MSc ψυχικής υγείας,  και η Στεφανία Ξυδιά, κοινωνιολόγος ειδική σε θέματα διαχείρισης παιδιών ΑΜΕΑ.

Η δράση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, της αεροπορικής εταιρείας sky express  και των ακτοπλοϊκών εταιρειών ΑΕΣ/ΠΡΩ και Hellenic Seways.

Η πρόταση του πολιτιστικού συλλόγου ‘Η Σκιάθος΄  προς τον οργανισμό ‘Το ', προέκυψε από τις σοβαρές ανάγκες σε θέματα υποστήριξης, που έχει εντοπίσει ο σύλλογος, μέσα από την πολύχρονη δράση του, ο οποίος υποστηρίζεται τον τελευταίο χρόνο από την κοινωνική λειτουργό του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, Άρια Σεβλιάνου, η οποία βρίσκεται στο Κ.Υ., με απόσπαση από το οσοκομείο του Βόλου για δύο χρόνια και επιτελεί σημαντικό έργο από τη θέση της.

Η τουριστική δραστηριότητα λόγω της εποχικότητας και των μεγάλων πληθυσμιακών αλλαγών, σε συνδυασμό με το μεγάλο αριθμό οικονομικών μεταναστατών, είτε εποχικών και μόνιμων, είτε εσωτερικής ή εξωτερικής μετανάστευσης, διαταρράσουν τις ισορροπίες της τοπικής κοινωνίας και κατ'επέκταση το οικογενειακό , με παραβατικές  συμπεριφορές σε πολλές περιπτώσεις, για ορισμένες από τις οποίες έχει ενεργήσει ‘Το Χαμόγελο του Παιδιού'.

ια τη συνεργασία και την ανταπόκριση, ο πολιτιστικός σύλλογος ‘Η Σκιάθος', ευχαριστεί  τον  Γρηγόρη Λιογγαρίδη, συντονιστή του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας, του οργανισμού ‘Το Χαμόγελο του Παιδιού'.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση