Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ » Φωταγώγηση Ηρώου στην παραλία από τους Σοροπτιμιστικούς Ομίλους Βόλου
Φωταγώγηση Ηρώου στην παραλία από τους Σοροπτιμιστικούς Ομίλους Βόλου

Φωταγώγηση Ηρώου στην παραλία από τους Σοροπτιμιστικούς Ομίλους Βόλου


Για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών σήμερα Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 6 μ.μ. στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας

Με πορτοκαλί χρώμα θα «ντυθεί» το Ηρώον στην παραλία του Βόλου την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών με πρωτοβουλία και διοργάνωση του 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου και του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου “Θέτις” με την υποστήριξη του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Σω Αναγνώστου και την τεχνική του ABC studio του Ι.Αγριγιάννη.

Η πρωτοβουλία, που πραγματοποιείται από όλους τους Σοροπτιμιστικούς Ομίλους της Ελλάδας, της ς καθώς και διεθνώς στο πλαίσιο των λεγόμενων Orange Days, στοχεύει στην ευαισθητο και την των πολιτών σε θέματα που αφορούν στην άσκηση και βίας κατά των γυναικών, όλων των ηλικιών σε όλον τον κόσμο.

Στον Βόλο η κοινή δράση αποσκοπεί στην όσο τη δυνατόν εντονότερη εγρήγορση μελών και φίλων του Σοροπτιμισμού που δραστηριοποιείται παγκόσμια με στόχο την αντιμετώπιση και επίλυση θεμάτων ς των δύο φύλων.

Η ανακήρυξη της 25ης Νοεμβρίου ως Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών θεσπίστηκε στις 17 Δεκεμβρίου 1999 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του με στόχο τη διεθνή ανάδειξη του θέματος προκειμένου να λάβει παγκόσμια διάσταση. Η ημέρα αυτή είχε ήδη καθιερωθεί από το 1981 από γυναικείες οργανώσεις σε ανάμνηση της φρικτής ς των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από τη Δομινικανή Δημοκρατία με διαταγή του δικτάτορα Τρουχίλιο στις 25 Νοεμβρίου 1960.

Η Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδας στο πλαίσιο των λεγόμενων Orange Days διοργανώνει 16ημερες εκδηλώσεις με φωταγώγηση κεντρικών κτιρίων και χαρακτηριστικών σημείων κάθε πόλης ενώ τα μέλη της θα φορούν πορτοκαλί μάσκες για την προστασία από τον κορονοϊό καθώς και το χαρακτηριστικό πορτοκαλί φιογκάκι δηλώνοντας την ενεργή στάση για συνεχή εγρήγορση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Σε με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας, την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 στο Βόλο θα δοθεί το έναυσμα παράλληλα με τη σχετική φωταγώγηση για διαδικτυακές ενημερωτικές διασκέψεις, αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και σχετικές αναφορές στα Μέσα Ενημέρωσης.

Σημειώνεται ότι στον Βόλο λειτουργούν δύο Σοροπτιμιστικοί Όμιλοι πιστοποιώντας τον ενεργό εθελοντισμό σε δράσεις που αφορούν τις γυναίκες σε κάθε τομέα που προσδιορίζει την προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική της ανέλιξη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση