Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ » Εξετάσεις στο Βόλο για χαρισματικά – ταλαντούχα παιδιά
Εξετάσεις στο Βόλο για χαρισματικά – ταλαντούχα παιδιά

Εξετάσεις στο Βόλο για χαρισματικά – ταλαντούχα παιδιά

Έως τις 25 οεμβρίου θα διαρκέσουν οι εγγραφές για τις που διοργανώνει στο Βόλο το «Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά»/ Center for Talented Youth Greece του Κολλεγίου Ανατόλια.

Τα προγράμματα του Κέντρου απευθύνονται σε μαθητές από Β' Δημοτικού έως και ΄ υμνασίου από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και περιλαμβάνουν διαδικτυακά (online) προγράμματαδιήμερα (weekend) προγράμματα και θερινά προγράμματα διάρκειας τριών εβδομάδων. Οι εξετάσεις θα γίνουν την 1ηΔεκεμβρίου .

Το CTY Greece ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος ιάρχος, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Σύμβουλος του CTY Greece είναι το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Το Κέντρο προσφέρει εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για τη μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας.

Στις εξετάσεις χρησιμοποιούνται δύο τεστ που σχεδιάστηκαν από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins: το School and College Ability Test (SCAT) και το Spatial Test Battery (STB), τα οποία εξετάζουν την ικανότητα στη γλωσσική και τη μαθηματική λογική και είναι στα ελληνικά. Οι μαθητές από Β' έως Ε' Δημοτικού έχουν τη δυνατότητα να  δώσουν το SCAT τεστ. Οι μαθητές από ΣΤ' Δημοτικού έως Γ' Γυμνασίου, μπορούν να δώσουν  ένα από τα δύο τεστ (SCAT ή STB) ή και τα δυο, αν το επιθυμούν, Για τα τεστ δεν χρειάζεται προετοιμασία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την του κέντρου στο: www.cty-greece.gr/el/exams όπου μπορείτε να βρείτε  των τεστ. Κάθε τεστ (SCAT ή STB) μπορεί να δοθεί μόνο μια φορά μέσα σε μια χρονιά. Για περισσότερες πληροφορίεςwww.cty-greece.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση