Βρίσκεστε εδώ:  / ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ / Εβδομάδα αφιερωμένη στον μητρικό θηλασμό
Εβδομάδα αφιερωμένη στον μητρικό θηλασμό

Εβδομάδα αφιερωμένη στον μητρικό θηλασμό

Της
μαίας Ράνιας Γκουρίτσα – Χαμπέρη

Στη χώρα μας, η πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου (1-7/11) είναι αφιερωμένη στο Μητρικό Θηλασμό. Το μητρικό γάλα αποτελεί την ιδανική τροφή για το μωρό και κανένα άλλο γάλα δεν μπορεί να το υποκαταστήσει.

Προστατεύει το νεογνό από του αναπνευστικού, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου, για διαβήτη τύπου 2, προστατεύει από γαστρεντερίτιδες, ωτίτιδες, αλλεργίες και βοηθά στην καλύτερη ανάπτυξη του εγκεφάλου του.

Ο θηλασμός ωφελεί, επίσης, και τη μητέρα. Την βοηθά να χάσει γρήγορα τα κιλά της εγκυμοσύνης και κυρίως την προστατεύει από τον καρκίνο των ωοθηκών και του μαστού.

Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ. Είναι μια συνέχει του ομφάλιου λώρου που βοηθά στην άριστη ψυχοσωματική ανάπτυξη του νεογνού, διαδικασία που ισχυροποιεί τον ψυχικό δεσμό ανάμεσα στη και στο νεογνό. Μια σχέση πανάρχαιέ και διαχρονική!
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η μαία είναι εκείνη που ενημερώνει την μέλλουσα για τη αξία του μητρικού θηλασμού και τη προετοιμάζει.

Της τονίζει ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα του μωρού να σιτιστεί αποκλειστικά με μητρικό-ανθρώπινο γάλα, που απλόχερα της χαρίζει η φύση.

Η μαία είναι στήριγμα για τη θηλάζουσα, την εμψυχώνει και την βοηθά να ξεπερνά τυχόν δυσκολίες, διδάσκοντας της υπομονή και επιμονή, δείχνοντας της τον τρόπο να συνεχίσει το δύσκολο και συνάμα ωφέλιμο ταξίδι του θηλασμού.

Μια εβδομάδα αφιερωμένη στο μητρικό θηλασμό, οφείλει να δίνει το έναυσμα για καθημερινή και έμπρακτη στήριξη στις μέλλουσες μανούλες. Δίνουμε και φροντίδα, ενημερώνουμε και ευαισθητοποιούμε όλες τις ώστε να νιώσουν την ευλογία της εγκυμοσύνης και του μητρικού θηλασμού!!
ΕΥΛΟΓΙΑ!

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ετήσια Επιχειρηματική Επιμορφωτική Συνάντηση του #ΣΒΘΣΕ #ΣΒΘΣΕ - https://t.co/dtroQwhDbk -

  • Υποβολή Δηλώσεων Εφαρμογής για το έτος 2021 (Καν. Ε.Ε. 1257/99  «Δάσωση Γεωργικών Γαιών») - https://t.co/v5wAoL0A1Y… -

  • Η Νίκη Βόλου στηρίζει το έργο της «Φλόγας» - https://t.co/Q8sbxZk9e2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση