Βρίσκεστε εδώ:  / ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ / ΥΓΕΙΑ / Εστίες 9.000 ειδών μικροβίων τα σπίτια μας!
Εστίες 9.000 ειδών μικροβίων τα σπίτια μας!

Εστίες 9.000 ειδών μικροβίων τα σπίτια μας!

Τουλάχιστον 9.000 είδη μικροβίων περιέχει η σκόνη των σπιτιών μας, με βάση μελέτη ερευνητών του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, οι οποίοι ανέλυσαν τη σύνθεσή της σε 1.200 νοικοκυριά των .

Η ποικιλία από και μύκητες διέφερε σε κάθε σπίτι ανάλογα με την τοποθεσία του, τους ενοίκους του και την ύπαρξη ή μη κατοικίδιων.

Εθελοντές συνέλεξαν από τo περβάζι της εισόδου των σπιτιών τους σκόνης τα οποία στάλθηκαν στους επιστήμονες. Το εν λόγω σημείο προτιμήθηκε, επειδή, όπως σχολιάζουν οι ερευνητές, αγνοείται συχνά κατά το καθάρισμα.

Η γενετική ανάλυση αποκάλυψε ότι σ’ ένα μέσο νοικοκυριό κατοικούν περισσότερα από 2.000 είδη από μύκητες. Ανάμεσα σ’ αυτά βρίσκονται ο ασπέργιλλος, το πενικίλιο, η αλτερνάρια και το φουζάριο. Η ακριβής σύνθεση του μυκητιακού οικοσυστήματος εξαρτάται κυρίως από την τοποθεσία του σπιτιού. «Οι περισσότεροι μύκητες που βλέπουμε στα προέρχονται απ’ έξω», σχολίασε ο Φίρερ.

«Μεταφέρονται στα μας ή εισχωρούν από ανοικτά παράθυρα και πόρτες», προσέθεσε. Σε ό,τι αφορά τα , οι ειδικοί εντόπισαν περίπου 7.000 διαφορετικά είδη σε κάθε νοικοκυριό, όπως ο σταφυλόκοκκος και ο στρεπτόκοκκος, που προέρχονται συνήθως από το ανθρώπινο . Αντίθετα, βακτήρια, όπως τα βακτηριοειδή και τα κολοβακτηρίδια συνδέονται με τα περιττώματα.

Η ποικιλία των βακτηριδίων σ’ ένα σπίτι επηρεάζεται από το ποιος κατοικεί σε αυτό. «Βρήκαμε διαφορετικά βακτήρια σε γυναικών και διαφορετικά σε όπου κατοικούσαν μόνο άνδρες», ανέφερε ο Φίρερ. «Υπάρχουν κάποια είδη βακτηρίων που υπάρχουν συχνότερα στα σώματα των γυναικών, και αυτό φαίνεται στη σύνθεση της σκόνης», συμπλήρωσε.

Οι επιστήμονες πλέον στοχεύουν να ερευνήσουν τις συνέπειες της συνύπαρξής μας με τους μικροοργανισμούς αυτούς. Αν και τα μικρόβια μπορεί να συνδέονται με ορισμένες και ασθένειες, συνήθως είναι μάλλον ακίνδυνα και ορισμένα μπορεί να είναι και ευεργετικά.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #συλλήψεις και πρόστιμα στη Μαγνησία #συλλήψεις - https://t.co/MzAQZUgiJQ -

  • Ανανέωση συνεργασίας Δήμου Σκιάθου με την Marketing Greece #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/z8uSkr9VTA -

  • Στην ασφαλτόστρωση του δρόμου #Λεφόκαστρο-#Κάλαμος προχωρά η δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου - https://t.co/Zgq7IMq72A… -

"Αλιεύοντας" την είδηση