Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ / Εργαστήρια δράσης για τη διαφορετικότητα από την ομάδα TALOS
Εργαστήρια δράσης για τη διαφορετικότητα από την ομάδα TALOS

Εργαστήρια δράσης για τη διαφορετικότητα από την ομάδα TALOS

Η ομάδα TALOS από το Σεπτέμβρη έχει σχεδιάσει μια σειρά από δράσεις που αφορούν το βιβλίο και απευθύνονται σε όλα τα παιδιά.

Ήδη μέχρι και σήμερα έχει υλοποιήσει δύο απ’ αυτές.  Η τρίτη έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 25/11/2018 στις 10:30 – 12:30, στους χώρους του TALOS, στο πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο  (Γ. Καρτάλη 72 με Ροζού), με προσκεκλημένη την εκπαιδευτικό και συγγραφέα Γιώτα Αλεξάνδρου και το βιβλίο της “Φένια, η αγαπημένη των ήχων”, εκδόσεις Πατάκη και εικονογράφηση Έφης Λαδά. Καταξιωμένη στο χώρο του βιβλίου και έμπειρη παιδαγωγός η κα Αλεξάνδρου ξέρει να μιλά κατανοητά, άμεσα και εύστοχα. Ο λόγος της και η εξαιρετική εικονογράφηση της Λαδά ζωντανεύουν τη Φένια ένα κορίτσι σαν όλα τα άλλα… και συνάμα τόσο μοναδικό!

Στο πλαίσιο της δράσης με αφορμή το βιβλίο θα οργανωθούν δημιουργικά εργαστήρια με θεματική τη διαφορετικότητα, την αναγνώρισή και την αποδοχή των παιδιών-ατόμων με αναπηρία και/ή με ειδικές μαθησιακές ανάγκες. Καθημερινά συναναστρεφόμαστε τα άτομα αυτά, τα συναντούμε στην τάξη μας, είναι μέλη της οικογένειάς μας, είμαστε οι ίδιοι άτομα με αναπηρία και/ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Πώς τα αντιμετωπίζουμε; Σε ποιο βαθμό τα κατανοούμε; Ποιο βαθμό αποδοχής βιώνουμε.

Τα εργαστήρια της δράσης έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε σε ηλικιακά διαβαθμισμένες ομάδες τα παιδιά να πραγματοποιήσουν σειρά δραστηριοτήτων που θα τους επιτρέψουν να κατανοήσουν λίγο περισσότερο, λίγο καλύτερα αυτά τα … Άλλα παιδιά. Η συγγραφέας και οι παιδαγωγοί της ομάδας του TALOS θα τα εμψυχώσουν σε αυτή την προσπάθεια. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με δήλωση στην παρακάτω φόρμα:

https://docs.google.com/forms/d/14V6ZTRVwI6abqm0PzelKqr6LrJz49lR-TWZoJmp84UY/edit

Μαζί θα είναι και η Φωτεινή Γρηγορίου, Δασκάλα Ειδικής Αγωγής, Διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΒΟΛΟΥ, για να συναντήσει τους γονείς των παιδιών που θα συμμετέχουν στη δράση με αφορμή την ίδια θεματική. Η παρουσίασης της με τίτλο: “ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ… ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ;;;;” Μιλάμε για τη Διαφορετικότητα…. μιλάμε για την Αναπηρία,  θα αποτελέσει μόνο την αφορμή για μια ουσιαστική και ειλικρινή συζήτηση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Άστατος καιρός στη Θεσσαλία - https://t.co/2JQBRoy95c -

  • Ερώτηση Κατερίνας Παπανάτσιου προς τον υπ. Υγείας για τον αριθμό ειδικευμένων ιατρών στο ΓΝ Βόλου… - https://t.co/KSX6IVcUtV -

  • Χωρίς επιβάρυνση η ατμόσφαιρα στον Βόλο - https://t.co/D9NMfDNscG -

"Αλιεύοντας" την είδηση