Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Επίσκεψη Υφυπουργού Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Βόλου
Επίσκεψη Υφυπουργού Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Βόλου

Επίσκεψη Υφυπουργού Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Βόλου

Τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων υναικών Δήμου Βόλου  επισκέφτηκε στις 6/5  η Υφυπουργός Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη, στο πλαίσιο ενημερωτικού κύκλου επαφών με τις δομές όλης της χς για την κατά των γυναικών και της αντιμετώπισης κάθε είδους διακρίσεων λόγω υ.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών άκουσε από τα στελέχη της δομής για τα προτα που διαχειρίζονται, ενώ άκουσε τις απόψεις από την πολύχρονη υπηρεσιακή εμπειρία τους για βελτιώσεις στην λειτουργία των κέντρων υποστήριξης των γυναικών. Επίσης, ενημέρωσε το προσωπικό του ξενώνα για το νέο νόμο για την Ισότητα των Φύλων που προβλέπει την εδραίωση της ς στη δημόσια και ιδιωτική σφαίρα, τη διασφάλιση των θέσεων ς στα Συμβουλευτικά Κέντρα και τους Ξενώνες Φιλοξενίας, την σύσταση υποχρεωτικών Επιτροπών Ισότητας σε επίπεδο Δήμων και Περιφερειών, το πλαίσιο συνς της τοπικής αυτοδιοίκησης με τη ενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων και το Κέντρο Έρευνας Θεμάτων Ισότητας με παροχή τεχνογνωσίας και χρηματοδοτικών εργαλείων, την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και εργασίας.

Από την πλευρά του το προσωπικό του ξενώνα ενημέρωσε την Υφυπουργό για την  λειτουργία της δομής τονίζοντας την αναγκαιότητα της σύστασης και λειτουργίας Συμβουλευτικού Κέντρου που λείπει από την ευρύτερη περιοχή.

Η  Υφυπουργός Εσωτερικών δεσμεύτηκε να μεταφέρει προτάσεις και προτα που αφορούν όλους τους εμπλεκόμενους στην αντιμετώπιση της έμφυλης βίας σε συναρμόδιους υπουργούς, διαδικασία που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση