Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ / Επίσκεψη Υφυπουργού Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Βόλου
Επίσκεψη Υφυπουργού Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Βόλου

Επίσκεψη Υφυπουργού Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Βόλου

Τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Βόλου  επισκέφτηκε στις 6/5  η Υφυπουργός Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη, στο πλαίσιο ενημερωτικού κύκλου επαφών με τις δομές όλης της χώρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και της αντιμετώπισης κάθε είδους διακρίσεων λόγω φύλου.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών άκουσε από τα στελέχη της δομής για τα προβλήματα που διαχειρίζονται, ενώ άκουσε τις απόψεις από την πολύχρονη υπηρεσιακή εμπειρία τους για βελτιώσεις στην λειτουργία των κέντρων υποστήριξης των γυναικών. Επίσης, ενημέρωσε το προσωπικό του ξενώνα για το νέο νόμο για την Ισότητα των Φύλων που προβλέπει την εδραίωση της ισότητας στη δημόσια και ιδιωτική σφαίρα, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στα Συμβουλευτικά Κέντρα και τους Ξενώνες Φιλοξενίας, την σύσταση υποχρεωτικών Επιτροπών Ισότητας σε επίπεδο Δήμων και Περιφερειών, το πλαίσιο συνεργασίας της τοπικής αυτοδιοίκησης με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων και το Κέντρο Έρευνας Θεμάτων Ισότητας με παροχή τεχνογνωσίας και χρηματοδοτικών εργαλείων, την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και εργασίας.

Από την πλευρά του το προσωπικό του ξενώνα ενημέρωσε την Υφυπουργό για την  λειτουργία της δομής τονίζοντας την αναγκαιότητα της σύστασης και λειτουργίας Συμβουλευτικού Κέντρου που λείπει από την ευρύτερη περιοχή.

Η  Υφυπουργός Εσωτερικών δεσμεύτηκε να μεταφέρει προτάσεις και προβλήματα που αφορούν όλους τους εμπλεκόμενους στην αντιμετώπιση της έμφυλης βίας σε συναρμόδιους υπουργούς, διαδικασία που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΕΚΒ: Άμεση λήψη υγειονομικών μέτρων για ασφαλείς χώρους δουλειάς - https://t.co/ghJ9emqe6w -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για το ζήτημα υγιεινής και ασφάλειας στα #σχολεία  #σχολεία - https://t.co/YViMoBU5uK -

  • Συνάντηση ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας- Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας - https://t.co/cgehu5lYxF -

"Αλιεύοντας" την είδηση