Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ » Επίσκεψη παιδιών του ΚΔΑΠ Βασδέκειο στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα
Επίσκεψη παιδιών του ΚΔΑΠ Βασδέκειο στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα

Επίσκεψη παιδιών του ΚΔΑΠ Βασδέκειο στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα

Την Πέμπτη 30/6/ τα μικρότερα παιδιά του ΚΔΑΠ Βασδέκειο, δομή της -ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό, βιωματικό πρόγραμμα «Συνομιλώντας με τα συναισθήματα».

Πενήντα παιδιά ηλικίας 5-7 ετών μετακινήθηκαν με λεωφορείο του αστικού ΚΤΕΛ, συνοδευόμενα από την υπεύθυνη του Κέντρου Σοφία Λάππα και τους επιμορφωτές Χριστίνα Στεφανούλη και Κατερίνα Χαραλάμπους,  προκειμένου να γνωρίσουν τον χώρο του Μουσείου και παράλληλα να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Ο επιβλητικός χώρος με τα παλιά μηχανήματα που οι οργανωτές του προγράμματος πολύ έξυπνα ενσωμάτωσαν στο πρόγραμμα, ενθουσίασαν τα παιδιά. Τους δόθηκε η ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του εργοστασίου μέσα από το παιχνίδι που στόχο είχε την αναγνώριση των συναισθημάτων.

Η παλιά ατμομηχανή, που αποτελούσε την ψυχή του παλιού εργοστασίου, έγινε η χύτρα που φιλοξενεί τα συναισθήματά μας , ενώ οι φούρνοι του εργοστασίου έγιναν η φωλιά του «αγχοδεινόσαυρου», του άγχους που μας κατατρώει.

Συνολικά μπορούμε να πούμε πως με έναν εξαιρετικά ευχάριστο τρόπο τα παιδιά γνώρισαν τη βασική λειτουργία του εργοστασίου και παράλληλα πήραν πληροφορίες για τα συναισθήματα που νοιώθουν και για το πώς μπορούν να τα ελέγχουν.

Τέλος, ευχαριστούν το προσωπικό του Μουσείου που ήταν φιλικό, υπομονετικό και ευχάριστο με τα παιδιά, γεγονός που τα έκανε να αισθανθούν όμορφα και να ανοιχτούν προκειμένου να μετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση