Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ / Επίσκεψη μαθητών στην έκθεση για τον «Φεμινισμό»
Επίσκεψη μαθητών στην έκθεση για τον «Φεμινισμό»

Επίσκεψη μαθητών στην έκθεση για τον «Φεμινισμό»

Επίσκεψη μαθητών της Β΄Λυκείου στον εκθεσιακό χώρο του κτιρίου Τσικρίκη και στην έκθεση «Ο Φεμινισμός στα Χρόνια της Μεταπολίτευσης, 1974-1990: Ιδέες, Συλλογικότητες, Διεκδικήσεις», έγινε την Παρασκευή 9/11.

Συγκεκριμένα, είκοσι επτά μαθητές του Τμήματος Β4 της Β’ Λυκείου, του 3ου Γενικού Λυκείου Βόλου, επισκέφτηκαν το χώρο της  έκθεσης του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων που αφορά τον φεμινισμό (εκθεσιακός χώρος του κτιρίου Τσικρίκη (Γαμβέτα 6 Ιάσονος, Βόλος).

Μέσα από την επίσκεψη των μαθητών γεννήθηκαν απορίες και ερωτήματα που αφορούν τις διεκδικήσεις των δικαιωμάτων των γυναικών. Οι μαθητές είδαν τη δράση του φεμινιστικού κινήματος και σύγκριναν τις κοινωνικές συνθήκες του χθες με το σήμερα, τα δεδομένα και τις νοοτροπίες που αφορούν την αντιμετώπιση των γυναικών. Τους μαθητές συνόδευσε η καθηγήτρια Κοινωνιολογίας Μαρία Κούκου.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ξεκίνησαν οι εργασίες εκτέλεσης του έργου αποκατάστασης ζημιών και καταστροφών του οδικού δικτύου της ΔΕ Αφετών… - https://t.co/YASXirtW87 -

  • Θ. Ζαγοράκης: «Χρέος μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για την Αγιά Σοφιά» - https://t.co/K2gXchmdlh -

  • Στην αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ εκπρόσωποι του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Μαγνησίας - https://t.co/okGreRFEmI -

"Αλιεύοντας" την είδηση