Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ / Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου: Ώρα ευθύνης για γονείς και μαθητές
Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου: Ώρα ευθύνης για γονείς και μαθητές

Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου: Ώρα ευθύνης για γονείς και μαθητές

Σε μια κοινή γραπτή ανακοίνωση, που προγραμματίστηκε να σταλεί σε όλους τους συλλόγους γονέων, αλλά και σε κάθε γονέα της περιοχής μας, με αφορμή τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό, προχώρησε η και Κηδεμόνων , με τον Σύλλογο Γονέων μαθητών Μουσικού Σχολείου Βόλου.Μέσω αυτής, ζητείται να υπάρξει η « ευθύνης για γονείς και μαθητές», με περιορισμό των εξόδων των παιδιών και την αποτροπή συγχρωτισμού, για τις δύο εβδομάδες που θα είναι κλειστά τα σχολεία.

Παράλληλα, γίνονται προτάσεις για τη χρήση των νέων τεχνολογιών, αλλά και την σωστή αξιοποίηση εκ μέρους των οικογενειών, του χρόνου των δύο εβδομάδων, ενώ γίνεται στην πρόταση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου ώστε να επιβραδυνθεί η διασπορά του ιού. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται:

Αγαπητοί Γονείς,

Με τη σκέψη μας στραμμένη στην πανδημία του κορωναϊού και στην προσπάθεια να συνδράμουμε ουσιαστικά στον περιορισμό των κρουσμάτων που πολλαπλασιάζονται στην Ευρώπη και στη χώρα μας, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε πόσο υπεύθυνοι πρέπει να φανούμε όλοι απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Την στιγμή που η Κυβέρνησή μας, πήρε τη δύσκολη αλλά σωστή απόφαση να κλείσει όλες τις εκπαιδευτικές δομές (και εξωσχολικές δραστηριότητες) για να προστατέψει τα παιδιά μας και τους συνανθρώπους μας, εμείς ως γονείς, για τις δύο αυτές τουλάχιστον εβδομάδες :

  • ας μην επιτρέπουμε στα παιδιά μας να συχνάζουν στις καφετέριες και στα κέντρα εστίασης – διασκέδασης,
  • ας τους εξηγούμε γιατί είναι σημαντικό να περιορίσουν τις εξόδους, τις μετακινήσεις και τις επαφές τους,
  • ας χρησιμοποιήσουμε τις ψηφιακές τεχνολογίες, που τόσο μας έχουν απομακρύνει, αυτή τη φορά σαν …ευκαιρία πρόσβασης στη και την ψυχαγωγία.

Στην πρωτοβουλία μας αυτή έχουμε αρωγό τον Ιατρικό Σύλλογο , ο οποίος, μέσω των δηλώσεων του Προέδρου κ. Ευθ. Τσάμη, προτείνει «τον περιορισμό των συναθροίσεων ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός, αλλά και κλείσιμο των χώρων διασκέδασης (μπαρ – καφετέριες –  internet καφέ κ.λπ. δίνοντας ωστόσο το αντίστοιχο οικονομικό αντιστάθμισμα των οικονομικών απωλειών στους ), μέτρο σκληρό, αλλά απαραίτητο για να επιβραδύνουμε την διασπορά του ιού και να μην ζήσουμε την κατάρρευση του ήδη υποστελεχωμένου συστήματος υγείας».

Είναι όλων μας να σεβαστούμε την ανθρώπινη ζωή και να μην επιτρέψουμε επιπόλαιες συμπεριφορές. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τους κινδύνους  για τους  τους κοντινούς ανθρώπους μας (παππού, γιαγιά, αυτούς που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες κ.λ.π ). Γι’ αυτό Σας παρακαλούμε θερμά να κάνετε υπομονή αναλαμβάνοντας την ευθύνη που  Σας αναλογεί, εξηγώντας στα παιδιά πως, αν δεν καταφέρουμε να βάλουμε φρένο στην εξάπλωση του ιού, μας περιμένουν πολύ πιο δραστικά μέτρα, όπως αυτά που εφαρμόστηκαν στην Κίνα, και πιθανόν πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις από αυτές της γειτονικής Ιταλίας. Ας λάβουμε σοβαρά υπόψη μας, την ατομική ευθύνη.

Ας αξιοποιήσουμε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για να συσφίξουμε τις οικογενειακές μας σχέσεις και ας ενθαρρύνουμε  τα παιδιά μας να χρησιμοποιήσουν τον χρόνο τους δημιουργικά.

Eυχόμαστε, επίσης, το να δώσει οδηγίες στα Σχολεία να οργανώσουν ένα σύστημα εκπαίδευσης εξ αποστάσεως μέσω υπολογιστή ή κινητού τηλεφώνου. Εμείς οι γονείς, μέσω των συλλόγων μας, θα είμαστε έμπρακτα υποστηρικτές και αλληλέγγυοι μιας τέτοιας προσπάθειας, καθώς  με αυτό τον τρόπο  η διαδικασία της δημόσιας Παιδείας θα μπορέσει να υποστηρίξει τους μαθητές  αυτές τις δύσκολες μέρες. Ας προσπαθήσουμε όλοι να μην πάνε χαμένες οι επόμενες εβδομάδες.

Τέλος, είναι σημαντικό να παίρνουμε σοβαρά όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα που ανακοινώνουν οι αρμόδιοι φορείς. Με σύνεση, ψυχραιμία και καλή θέληση όλα θα πάνε καλά.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βελτίωσης του δρόμου Ευξεινούπολη –Νεοχωράκι –Νεράιδα –Ανθότοπος - https://t.co/TuC5GOUtNO -

  • Ο 20ός Ρήγειος δρόμος στις επετειακές εκδηλώσεις του 2021 #Ρήγειοςδρόμος - https://t.co/CZk30R3B2V -

  • Τους πρέσβεις τίμησε ο Δήμος Σκιάθου #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/qPYPTcJlRm -

"Αλιεύοντας" την είδηση