Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ » Η ενασχόληση με μαγιό κοστίζει σε φαιά ουσία
Η ενασχόληση με μαγιό κοστίζει σε φαιά ουσία

Η ενασχόληση με μαγιό κοστίζει σε φαιά ουσία

Πότε μία γυναίκα θα αποτύχει σε ένα τεστ μαθηματικών; Aν το κάνει φορώντας το μαγιό της.

Σε μία κλασική μελέτη, από το 1998, οι ειδικοί ζητήσαν από και φοιτήτριες να μπουν σε ένα δοκιμαστήριο με καθρέφτη και να δοκιμάσουν μαγιό ή μπλούζες, ζητώντας τους όσο θα περιμένουν να εξετασθούν στα Μαθηματικά. Οπως διαπιστώθηκε, οι που φορούσαν μαγιό είχαν πολύ χειρότερα αποτελέσματα συγκριτικά με τα κορίτσια που φορούσαν μπλούζες. Οι υπέβαλαν τα παιδιά και σε ένα δεύτερο τεστ, προκειμένου να μετρήσουν την ικανότητα εστίασης της προσοχής.
Πάλι διαπίστωσαν ότι τα κορίτσια με τα μαγιό τα κατάφερναν χειρότερα από τα κορίτσια με τις μπλούζες. Ετσι καξαν στο συμπέρασμα ότι, όταν οι νέες σκέφτονται τη φυσική τους εμφάνιση, χάνουν τη διανοητική τους ισχύ.

Αντιθέτως, όπως διαπιστώθηκε, οι άνδρες δεν φαίνεται να επηρεάζονταν από το αν φορούσαν μαγιό ή όχι.

Αν και αυτές οι μελέτες δημοσιεύθηκαν πολύ προτού γεννηθούν οι σημερινοί , οι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ότι ενισχύουν τα συμπεράσματα των μελετών.

Και τ φαίνεται ότι η εποχή των μαγιό κρατάει όλο και περισσότερο, καθώς πολλά παιδιά δεν χάνουν ευκαιρία να ανεβάζουν τέτοιες αποκαλυπτικές φωτογραφίες. Οπως επισημαίνει η δρ Τζιλ Ουόλς, ερευνήτρια που μελετά τις συνέπειες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην των εφήβων, «τα κορίτσια δεν συγκρίνουν τους εαυτούς τους με τα είδωλα των ΜΜΕ, αλλά κάνουν συγκρίσεις με τους συνομηλίκους τους».

Ασχέτως από το αποτέλεσμα αυτών των συγκρίσεων, οι μελέτες υποδεικνύουν ότι η δυνατότητα του κοριτσιού να μάθει δυναμιτίζεται αν ασχολείται αλληλοδιαδόχως με την εργασία και το Instagram. Την ίδια στιγμή, η ενασχόληση των εφήβων με τις φωτογραφίες των φίλων φαίνεται ότι γεννά αρνητικά συναισθήματα για το ίδιο τους το σώμα.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση