Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ » Εκδήλωση για τον εθελοντισμό και τη μάνα ,την εκ γενετής εθελόντρια
Εκδήλωση για τον εθελοντισμό και τη μάνα ,την εκ γενετής εθελόντρια

Εκδήλωση για τον εθελοντισμό και τη μάνα ,την εκ γενετής εθελόντρια

Εκδήλωση με τίτλο «Μπορείς σ΄αγαπάω να λες» για τον εθελοντισμό και τη ,την εκ γενετής εθελόντρια θα τελεσθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πρόκειται για μια για την αγάπη, τον εθελοντισμό και τη την εκ γενετής εθελόντρια της κοινωνίας και πρέπει να προβληθεί στην τοπική κοινωνία ,στο νομό της Μαγνησίας η σύμπραξη και η συνεργασία όλων των δομών και των προσωπικοτήτων προσφοράς προς τις ευπαθείς ανθρώπινες κοινωνικές ομάδες και να καταδειχτεί η αγάπη ως λύση στην περίοδο της ς.

Το δίκτυο φίλων εθελοντών «Μαμάδες της Μαγνησίας» διοργανώνει την αγάπης: «Μπορείς σ΄αγαπάω να λες» την Κυριακή 12 Μαΐου και ώρα 18:00 στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» στο Βόλο.

Θα προβληθεί η κοινωνική δράση των εθελοντικών δομών και προσωπικοτήτων ως πρότυπο για τους δημότες και θα εξυμνηθεί η μάνα , η εκ γενετής εθελόντρια της κοινωνίας.

Ομιλητές: Δωροθέα Πέρπερα («Μαμάδες της Μαγνησίας»), Ευαγγελία Τζανή, («Κιβωτός του Κόσμου»), Γρηγόρης Λιογγαρίδης («Χαμόγελο του παιδιού»), Ντίνα Τριανταφύλλου («Φλόγα»), Αθηνά Γκίκα («Make a Wish» Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) , επιχειρηματίας, Έλενα Ιωαν. Αντωνοπούλου διεθνολόγος.
Βιβλιοπαρουσίαση: “Μ” των Ελέν Ντελφόρζ και Κεντέν Γκρεμπάν από τις εκδόσεις Φουρφούρι.
Συντονιστής: Σωτήρης Πολύζος
Συμμετοχή: τραγούδι Έρρικα Πατρικίου, πιανίστας Ηλίας Χατζόγλου
Παιδική Χορωδία του Ωδείου ΦΡΑΝΤΣ ΛΙΣΤ
Καχόν Σπύρος Αποστόλου
Βραβεύσεις :εθελοντικών ομάδων και προσωπικοτήτων προσφοράς στο Νομό Μαγνησίας

Ο εθελοντισμός
Ο εθελοντισμός, ως οργανωμένη έκφραση της κοινωνίας των πολιτών, έχει αναπτυχθεί τόσο σε εθνικό όσο και σε επίπεδο μεταξύ κρατών, δίνοντας έμφαση σε δράσεις που αποσκοπούν στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας, τη διάσωση της πολιτισμικής κληρονομιάς.

Είναι σαφές ότι στην τοπική κοινωνία υπάρχει ένα ευρύ πεδίο εντός του οποίου μπορούν να αναπτυχθούν σημαντικές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες στη βάση του εθελοντισμού.Είναι σημαντικό λοιπόν, μέσα στο εξαιρετικά δυσμενές πλαίσιο που δημιουργεί η κοινωνικοοικονομική , να αναγνωρίσουμε και να αναδείξουμε την αισιόδοξη και θετική επίδραση της εθελοντικής δράσης ως συμπληρωματικής στις λειτουργίες του κράτους.

Με δεδομένο το γεγονός αυτό και το ότι μόνο το 0,3% των πολιτών είναι , διοργανώνεται μια εκδήλωση που θα καταδείξει πως το εθελοντικό κίνημα είναι ένας ενεργός κινηματικός χώρος που μπορεί και αφυπνίζει συνειδήσεις και αντιστέκεται με σθένος απέναντι στην απάθεια, την αλλοτρίωση, την κοινωνική εξαθλίωση, φαινόμενα τα οποία δυστυχώς διευρύνονται διαρκώς.
Παράλληλα η εκδήλωση μέσω της ανάδειξης και της διάχυσης των αποτελεσμάτων της προσφοράς των εθελοντών , θα αποτελέσει κίνητρο για τους ενεργούς να συνεχίσουν τη δράση τους αλλά και εφαλτήριο για κάθε πολίτη να ενεργοποιηθεί στον εθελοντισμό με κριτήριο την αντιμετώπιση των τοπικών αναγκών.
Τέλος θα κατατεθεί τη μέρα αυτή το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας στο πρόσωπο της Μητέρας μας και της κάθε Μάνας, που είναι η ιέρεια της αγάπης και της αφοσίωσης, που κινείται στη σφαίρα της καθημερινότητας και δίνει έναν διαρκή αγώνα, σκληρό και αφανή, αλλά τόσο σημαντικό για τη σύγχρονη κοινωνία , το πανανθρώπινο σύμβολο της ζωής και της ανιδιοτελούς αγάπης και της αυτοθυσίας αλλά και τον εθελοντή και στυλοβάτη της κοινωνίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση