Βρίσκεστε εδώ:  / ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Δράση αγάπης από παιδιά για παιδιά με πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου
Δράση αγάπης από παιδιά για παιδιά με πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου

Δράση αγάπης από παιδιά για παιδιά με πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου

Με στόχο το να έχει το κάθε παιδί το δικό του παιχνίδι για τα φετινά Χριστούγεννα, ο οργανώνει εκστρατεία συλλογής παιχνιδιών που θα προσφερθούν σε παιδιά, των οποίων οι γονείς αδυνατούν οικονομικά να τους προσφέρουν αυτή τη μικρή .

Για τη συλλογή των προσφερόμενων παιχνιδιών, ο δεν θα απευθυνθεί μόνο σε – χορηγούς, απευθύνεται κυρίως στους δημότες της πόλης και ειδικά στα παιδιά, σε εκείνα που έχουν την τύχη να είναι τα δωμάτιά τους γεμάτα από παιχνίδια και είναι πρόθυμα να μοιραστούν την «περιουσία» τους με τα λιγότερο τυχερά παιδιά.

Η συγκεκριμένη δράση, δεν στοχεύει μόνο στα παιδιά που θα λάβουν αυτή τη μικρή , αλλά και στη αυτών που θα προσφέρουν, στο να συνειδητοποιήσουν οι μικροί δημότες την αξία της κοινωνικής προσφοράς από την ευαίσθητη παιδική ηλικία.

Για τη συλλογή των παιχνιδιών, από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015, θα είναι ανοικτή η κεντρική είσοδος του Δημαρχείου, όπου οι μικροί δημότες στο ειδικά διαμορφωμένο σημείο θα παραδίδουν το παιχνίδι που τους «περισσεύει» για να αξιοποιηθεί από τα παιδιά κάποιας άλλης οικογένειας.

Ως «ανταμοιβή» για την ευγενική τους προσφορά, οι δημότες της πόλης θα συμμετέχουν – εφόσον το επιθυμούν – σε ειδικό πρόγραμμα ξενάγησης στα Χαρακτικά Έργα του Τάσσου, το οποίο θα υλοποιηθεί από το προσωπικό του Δήμου και ως ένα διαδραστικό παιχνίδι στο οποίο θα συμμετάσχουν και μέλη της Θεατρικής Ομάδας «» με ρόλο «έκπληξη» στο δρώμενο.

Στη διαδικασία παράδοσης των παιχνιδιών μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά μεμονωμένα με πρωτοβουλία της οικογένειας, αλλά καλούνται και οι των σχολείων της πόλης να οργανώσουν παραδόσεις παιχνιδιών ανά τάξη ή και σχολείο.

Λίγες ημέρες προ των Χριστουγέννων ( 20/12/2015), οπότε και θα ολοκληρωθεί η συλλογή των παιχνιδιών, ομάδες παιδιών καλούνται να συμμετάσχουν σε εργαστήριο συσκευασίας δώρου των ειδών, μία συλλογική διαδικασία όπου το προσωπικό του Δήμου σε με τους εκπαιδευτικούς και τους μικρούς , θα τυλίξουν με αγάπη τα δώρα για να φύγουν για τους προορισμούς τους.

Όταν τα παιχνίδια αμπαλαριστούν και φορτωθούν σε οχήματα, θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο γιορτή για παιδιά…από παιδιά…με πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της συγκεκριμένης γιορτής θα υλοποιηθεί από μικρούς καλλιτέχνες – μουσικούς, ηθοποιούς, ζωγράφους κλπ, των οποίων η ηλικία δεν ξεπερνά τα 12 έτη.

Με τη δράση «Παιχνίδια Αγάπης», ο Δήμος Βόλου στοχεύει στην ενεργοποίηση και των μικρότερων σε ηλικία δημοτών, των αυριανών δημοτών που θα πάρουν στα χέρια τους το μέλλον της ομορφότερης ίσως πόλης της Ελλάδας.

Για τις οργανωμένες παραδόσεις παιχνιδιών και τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ξενάγησης για τα Χαρακτικά έργα του Δημαρχείου, οι ενδιαφερόμενοι φορείς θα μπορούν να επικοινωνούν με το Δήμο Βόλου στα τηλέφωνα : 24213 50201 και 24213 50190, από την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015 έως τις 10 Δεκεμβρίου 2015. Με τον ίδιο τρόπο θα επικοινωνούν με το Δήμο Βόλου και τα παιδιά που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση και τη γιορτή για το αμπαλάζ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η ομολογία που έριξε αυλαία στο θέατρο 37 ημερών #ΓλυκάΝερά - https://t.co/WIkUfRaZ8h -

  • Στο Βόλο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ #Αρχηγός ΓΕΕΘΑ - https://t.co/vHkjLxwJbJ -

  • Άρση μέτρων: Τι ανοίγει τις επόμενες ημέρες - https://t.co/a7Ygbn7bsY -

"Αλιεύοντας" την είδηση