Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ / Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες του Βόλου
Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες του Βόλου

Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες του Βόλου

Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως ο μήνας για την ενημέρωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού . Η προληπτική μαστογραφία κάθε ένα ή δύο έτη αποτελεί το σημαντικότερο εργαλείο έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού και έχει αποδειχθεί με μακροχρόνιες μελέτες πως αυξάνει την επιβίωση των ασθενών με καρκίνο του μαστού.

Το παράρτημα Βόλου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και με την ευγενική εθελοντική προσφορά των ιδιωτών ακτινολόγων της πόλης θα υλοποιήσει μια δράση.

Σκοπός είναι να ευαισθητοποιήσουν και ενημερώσουν τις γυναίκες της πόλης   για τα οφέλη της προληπτικής μαστογραφίας για την πρώιμη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου του μαστού.

Η δράση αυτή αφορά την διενέργεια δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου σε γυναίκες μεγαλύτερες των 40 ετών, που είτε για κοινωνικούς είτε για οικονομικούς λόγους,  είτε από έλλειψη ενημέρωσης για τα οφέλη που προσφέρει η προληπτική μαστογραφία δεν έχουν υποβληθεί ποτέ σε μαστογραφικό έλεγχο , είτε το διάστημα από την τελευταία μαστογραφία είναι μεγαλύτερο από τα δύο έτη.

Όσες γυναίκες ενδιαφέρονται να υποβληθούν σε δωρεάν μαστογραφία μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2421033507 (κο Ρουσογιάννη ) από 12.00-14.00 και 18.00-20.00 τις καθημερινές από Δευτέρα 26/10 ως και Παρασκευή 30/10/2020.

Φωταγωγείται η ΔΑΜ για την παγκόσμια ημέρα πρόληψης καρκίνου του μαστού

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας κατά του καρκίνου του μαστού, την Κυριακή 25 Οκτωβρίου και ώρα 20.00 η Τοπική Διοίκηση Μαγνησίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, σε συνεργασία με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων μαγνησίας, τιμώντας τις γυναίκες συναδέλφους, θα φωτίσει το κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας στις αποχρώσεις του ροζ, έχοντας σκοπό να ενισχύσει την μετάδοση του μηνύματος της πρόληψης.

Καλούνται όλες οι γυναίκες συνάδελφοι (και όσοι άντρες επιθυμούν) να φορέσουν ροζ και να παραστούν στη φωταγώγηση , για να στείλουμε το μήνυμα ότι ο καρκίνος του μαστού ΔΕΝ είναι πιο αθεράπευτη ασθένεια.

Σημειώνεται πως θα τηρηθούν τα μέτρα για την προστασία από τον κορωναϊό, τήρηση αποστάσεων και υποχρεωτική χρήση μάσκας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δύο διαδικτυακά σεμινάρια αστρονομίας από τον πυρηνικό αστροφυσικό Νίκο Πράντζο - https://t.co/vNCzPexTHT -

  • Αναστολή λειτουργίας όλων των τάξεων του ΕΠΑΛ Βελεστίνου - https://t.co/ZXwWgvq3iH -

  • Χρηματοδότηση επιχειρήσεων μέσω των νέων προκηρύξεων του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/16  - https://t.co/vZDuGni1zm -

"Αλιεύοντας" την είδηση