Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ » Διαδικτυακές δραστηριότητες για παιδιά από την ομάδα TALOS
Διαδικτυακές δραστηριότητες για παιδιά από την ομάδα TALOS

Διαδικτυακές δραστηριότητες για παιδιά από την ομάδα TALOS

 Κατασκευές, θέατρο σκιών, διαδραστικά παιχνίδια και πολλά άλλα

 Η  Ομάδα του Πανεπιστημίου ς, δημιούργησε ένα ελεύθερα διαθέσιμο ηλεκτρονικό φυλλάδιο με διάφορες ιδέες για δημιουργικές (ψηφιακές-απτικές) δραστηριότητες για παιδιά όλων των ηλικιών και γονείς…έγκλειστους αλλά όχι αδρανείς.

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία έχει προχωρήσει η ομάδα  του Πανεπιστημίου ς, τείνοντας χείρα βοηθείας σε γονείς που μένουν μαζί με τα παιδιά τους, προκειμένου να αξιοποιήσουν δημιουργικά το χρόνο τους μέσα στο .

Η ομάδα μας και το έργο της βασίζονται στη φιλοσοφία της ενεργής εμπλοκής των παιδιών, σε παιγνιώδη σενάρια δημιουργίας, μάθησης και έκφρασης. Σκοπός μας η ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας τους, η βιωματική προσέγγιση του κόσμου και των φαινομένων γύρω τους καθώς και η ανάδειξη πολυτροπικών δεξιοτήτων μέσα από συνδυασμό σύγχρονων και παραδοσιακών πρακτικών. Τέλος, επιδιώκουμε τη γνωριμία με καινοτόμες μεθόδους, και επιστημολογικό τρόπο επίλυσης προβλημάτων, σκέψης και δράσης.

Ποια είναι η ομάδα TALOS

Η ομάδα TALOS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εμπνέεται, σχεδιάζει και δρα από το 2016 στο πεδίο των εργαστηρίων STEAM/Making με παιδιά. Αποτελείται από ευρεία διεπιστημονική ομάδα εκπαιδευτών κι ερευνητών και υποστηρίζεται ενεργά από την ΕΑΔΠ -Εταιρία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας-  και επιστημονική ομάδα μελών ΔΕΠ σημαντικής εμπειρίας πεδίου. Τα μέλη της ομάδας ενθαρρύνουν τη συμμετοχή όλων σε όσες δραστηριότητες μπορούν να τους φέρουν πιο κοντά έστω και μέσω ίντερνετ.

Για το ηλεκτρονικό αυτό φυλλάδιο συνεργάστηκαν οι Δήμου Σταύρος , Φοιτητής ΤΗΜMΥ ΠΘ,  Ζαμπέτογλου Γιώργος , Πληροφορικός Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης,  Κούριας Σπύρος , Συντ. υπεύθυνος ομάδας TALOS, Δρ. Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών ΠΘ,  Μακανίκα Μαριτίνα, Εκπαιδευτικός,  Μουστάκης Δαβίδ , Φοιτητής ΤΗΜMΥ ΠΘ,   Θεοδώρα, Υποψήφια Δρ. Π Π.Θ.,  Παπαϊωάννου Μαρτίνα , Εκπαιδεύτρια Ρομποτικής,   Πρώιας Γιώργος , Συντ. υπεύθυνος ομάδας TALOS, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Υποψήφιος Δρ.ΠΘ και  Χατζή Βιολέτα , Εκπαιδευτικός.

Οι δραστηριότητες του φυλλαδίου

Στο ηλεκτρονικό αυτό φυλλάδιο οι γονείς μπορούν να βρουν πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά τους αλλά και όλες τις απαραίτητες οδηγίες. Οι δραστηριότητες αφορούν νήπια, παιδιά για τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, τις πιο μεγάλες αλλά και το Γυμνάσιο.

Για τα νήπια προτείνονται οι εξής δραστηριότητες:  Παίζοντας με τη μυθολογία, όπου τα παιδιά παρακολουθούν συγκεκριμένους μύθους στο youtube, ενώ μπορούν να αναπαραστήσουν τους μύθους αν έχουν και τουβλάκια Lego. Φτιάξε ένα λαβύρινθο, είναι άλλη μία προτεινόμενη δράση όπου τα παιδιά κατασκευάζουν μια χειροτεχνία του λαβυρίνθου, ενώ μπορεί όλο αυτό το παιχνίδι να εξελιχθεί και σε επιτραπέζιο.

Για τα παιδιά της Α και Β Δημοτικού προτείνονται το θέατρο σκιών, lego με μάτια κλειστά, διαγωνισμός καταπέλτη, το παιχνίδι φύσα δυνατά, αλλά και εκπαιδευτικά παιχνίδια διερεύνησης με στόχο την εισαγωγή των μικρών μας φίλων στον σχεδιασμό και τη μοντελοποίηση λύσεων. Τα παιδιά εξοικειώνονται με τον βηματικό προγραμματισμό δίνοντας τις διαδοχικές εντολές ς, με στόχο να ολοκληρώσουν επιτυχώς το παιχνίδι.

Για τα παιδιά από Γ έως ΣΤ Δημοτικού και το Γυμνάσιο προτείνεται διαγωνισμός κίνησης οχήματος, διαγωνισμός Rube Goldberg Machine – Round 2 και Coding Games.

Στο φυλλάδιο της ομάδας TALOS για κάθε προτεινόμενο παιχνίδι υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες, φωτογραφίες του παιχνιδιού, λινκ με τα απαραίτητα βίντεο και όλες οι πληροφορίες προκειμένου το παιχνίδι να είναι επιτυχημένο.

Το φυλλάδιο μπορείτε να το βρείτε στο λινκ: http://upload.users.uth.gr/files/Menoume_spiti-paizoume_spiti-1.pdf?fbclid=IwAR0OwJRlo5xaySfRonNmi9Ejt5gdAF1igDbMDo2412BeGFJOyiEnrlLPtMU

Και:  http://upload.users.uth.gr/files/Menoume_spiti-paizoume_spiti-2.pdf?fbclid=IwAR186i3x7J3VqGUtHv4ImICmnezbQEjiCt9HTe7sjueYTxZwQ0-Fvrok6-E

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση