Βρίσκεστε εδώ:  / ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ / Το δαχτυλίδι που προστατεύει τις γυναίκες από τον HIV
Το δαχτυλίδι που προστατεύει τις γυναίκες από τον HIV

Το δαχτυλίδι που προστατεύει τις γυναίκες από τον HIV

Ένα στα πέντε άτομα που προσβάλλονται από τον ιό του HIV τα τελευταία χρόνια είναι γυναίκες ηλικίας 15-24 ετών, ενώ περίπου χίλιες γυναίκες προσβάλλονται καθημερινά στην υποσαχάρια Αφρική.

Ελπίδες για σημαντική μείωση των κρουσμάτων στο μέλλον φέρνει το εμποτισμένο με μικροβιοκτόνα «δαχτυλίδι» που τοποθετείται στον τράχηλο και δείχνει μέχρι στιγμής να περιορίζει τις μολύνσεις κατά 56%.

Σύμφωνα με τους ειδικούς το «δαχτυλίδι» διασφαλίζει τις γυναίκες, αφού δεν χρειάζεται να βασίζονται στον αν ο σύντροφός τους θα φορέσει προφυλακτικό και τους επιτρέπει να προστατευθούν με έναν τρόπο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «μυστικός».

Κάτι τέτοιο, όπως σημειώνει και ο δρ. Anthony Fauci,  αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τον γυναικείο πληθυσμό καθώς σε χώρες και κοινωνίες που οι γυναίκες αντιμετωπίζονται ως πολίτες β’ κατηγορίας, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να προστατευθούν από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως ο HIV.

Το «δαχτυλίδι», έχει παρόμοιο μέγεθος με το διάφραγμα και απελευθερώνει ένα αντιρετροϊικό φάρμακο που ονομάζεται δαπιβιρίνη για ένα μήνα.

Το δύσκολο κομμάτι όπως υπογραμμίζουν επιστήμονες, θα είναι να το προληπτικό αυτό μέτρο να υιοθετηθεί από κορίτσια στην εφηβεία που δυσκολεύονται συνήθως  να ακολουθήσουν ιατρικές συμβουλές.

Αξίζει να σημειωθεί, πως παρά τις ανησυχίες ότι οι ερωτικοί σύντροφοι των κοριτσιών που δοκίμασαν το «δαχτυλίδι» θα δυσανασχετούσαν από την αίσθηση που μπορεί να είχε, δεν ήταν λίγοι αυτοί που ανέφεραν πως αντιθέτως αύξησε την απόλαυση.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διανομή ΤΕΒΑ - https://t.co/QClxICW0w0 -

  • Ευρεία σύσκεψη με πρωτοβουλία Αγοραστού  για τη δημόσια υγεία  στη Θεσσαλία - https://t.co/dUuEsL0HtD -

  • Ποδηλασία: Χάλκινο μετάλλιο ο Χρήστος Βολικάκης - https://t.co/qy1LpwnwOF -

"Αλιεύοντας" την είδηση