Βρίσκεστε εδώ:  / ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ / Το δαχτυλίδι που προστατεύει τις γυναίκες από τον HIV
Το δαχτυλίδι που προστατεύει τις γυναίκες από τον HIV

Το δαχτυλίδι που προστατεύει τις γυναίκες από τον HIV

Ένα στα πέντε άτομα που προσβάλλονται από τον ιό του τα τελευταία χρόνια είναι ηλικίας 15-24 ετών, ενώ περίπου χίλιες προσβάλλονται καθημερινά στην υποσαχάρια Αφρική.

Ελπίδες για σημαντική των κρουσμάτων στο μέλλον φέρνει το εμποτισμένο με μικροβιοκτόνα «δαχτυλίδι» που τοποθετείται στον τράχηλο και δείχνει μέχρι στιγμής να περιορίζει τις μολύνσεις κατά 56%.

Σύμφωνα με τους ειδικούς το «δαχτυλίδι» διασφαλίζει τις , αφού δεν χρειάζεται να βασίζονται στον αν ο σύντροφός τους θα φορέσει προφυλακτικό και τους επιτρέπει να προστατευθούν με έναν τρόπο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «μυστικός».

Κάτι τέτοιο, όπως σημειώνει και ο δρ. Anthony Fauci,  αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τον πληθυσμό καθώς σε χώρες και κοινωνίες που οι γυναίκες αντιμετωπίζονται ως πολίτες β’ κατηγορίας, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να προστατευθούν από , όπως ο .

Το «δαχτυλίδι», έχει παρόμοιο μέγεθος με το διάφραγμα και απελευθερώνει ένα αντιρετροϊικό φάρμακο που ονομάζεται δαπιβιρίνη για ένα μήνα.

Το δύσκολο κομμάτι όπως υπογραμμίζουν επιστήμονες, θα είναι να το προληπτικό αυτό μέτρο να υιοθετηθεί από κορίτσια στην που δυσκολεύονται συνήθως  να ακολουθήσουν ιατρικές .

Αξίζει να σημειωθεί, πως παρά τις ανησυχίες ότι οι ερωτικοί σύντροφοι των κοριτσιών που δοκίμασαν το «δαχτυλίδι» θα δυσανασχετούσαν από την αίσθηση που μπορεί να είχε, δεν ήταν λίγοι αυτοί που ανέφεραν πως αντιθέτως αύξησε την απόλαυση.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας Σ.Β.Θ.Σ.Ε.-Π.Θ. #ΠανεπιστήμιοΘεσσαλίας - https://t.co/ICWq96ndIV -

  • Χρ. Τριαντόπουλος: Η ακτοπλοϊκή γραμμή Θεσσαλονίκη-Β. Σποράδες θα είναι επιδοτούμενη - https://t.co/Z5wHctIJxe… -

  • Χάνουν μάθημα δυο μαθητριες του ΕΕΕΕΚ Βόλου λόγω αδυναμίας μετακίνησης #ΕΕΕΕΚΒόλου - https://t.co/gY0e3o5yH6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση