Βρίσκεστε εδώ:  / ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ / Χρ. Τριαντόπουλος: Για μία κοινωνία ισότητας και ίσων ευκαιριών για όλες και όλους
Χρ. Τριαντόπουλος: Για μία κοινωνία ισότητας και ίσων ευκαιριών για όλες και όλους

Χρ. Τριαντόπουλος: Για μία κοινωνία ισότητας και ίσων ευκαιριών για όλες και όλους

Με αφορμή την , ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, Χρήστος Τριαντόπουλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη επίτευξης πραγματικής ισότητας μεταξύ των φύλων και αναφέρθηκε στις πολιτικές που έχουν χαραχθεί ή υλοποιούνται στη Γενική Γραμματεία Οικονομικής Πολιτικής για την υλοποίηση αυτού του στόχου.

Πιο συγκεκριμένα, με σύνθημα τη φράση «Για μία ισότητας και ίσων ευκαιριών για όλες και όλους», ο κ. Τριαντόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Οι παγκόσμιες ημέρες, όπως η σημερινή για τη γυναίκα, υπάρχουν, απλώς, για να μας θυμίζουν ότι πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν. Σε μία με ισότητα και ίσες ευκαιρίες για όλες και όλους, η σημερινή θα είναι μία ανάμνηση από το παρελθόν. Και για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο δεν αρκούν οι ευχές, αλλά πρέπει να πλεονάζουν οι πράξεις. Αυτό κάνουμε και στη Γενική Γραμματεία Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, υπό την κατεύθυνση της πολιτικής ηγεσίας και τη συνεργασία των υπηρεσιών μας, βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι και από το δικό μας μετερίζι. Ειδικότερα:

  • Εκσυγχρονίστηκε το 2020 το θεσμικό πλαίσιο για την εταιρική διακυβέρνηση των ανωνύμων εταιρειών (ν. 6/2020), θεσπίζοντας ότι κάθε φύλο θα πρέπει να εκπροσωπείται στο διοικητικό συμβούλιο σε ποσοστό τουλάχιστον 25% του συνόλου των μελών του διοικητικού συμβουλίου – με σαφή στόχευση στην αντιμετώπιση του ζητήματος υποεκπροσώπησης των γυναικών.

  • Διασφαλίζεται η τήρηση του θεσμικού πλαισίου για τη διοίκηση των επιχειρήσεων και οργανισμών του δημοσίου, προβλέποντας πως το 1/3 των μελών του διοικητικού συμβουλίου πρέπει να είναι γυναίκες, ενώ επιπλέον πρόνοια θα ληφθεί στο πλαίσιο του υπό διαμόρφωση νέου θεσμικού πλαισίου για τις και οργανισμούς του δημοσίου.

  • Προωθείται η διασφάλιση ίσων ευκαιριών, μέσα από σχετικές προβλέψεις στο πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης, με την παρακολούθηση της εφαρμογής αυτών να είναι σημαντική ώστε να εδραιωθεί η παροχή ίσων ευκαιριών για όλες και όλους στο εργασιακό των εταιρειών της ΕΕΣΥΠ.

Με τέτοιες πράξεις, αλλά και ακόμα μεγαλύτερα βήματα, θα φτάσουμε, εμείς ή τα παιδιά μας, σε μία εποχή που η σημερινή θα είναι μία όμορφη ανάμνηση για τις που ακολούθησαν. για μία σύγχρονη κοινωνία -αρχών και θεσμών- με ισότητα και ίσες ευκαιρίες για όλες και όλους. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε βήματα ακόμα. Και συνεχίζουμε».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης για εργαζόμενους σε μικρές επιχειρήσεις #ΛΑΕΚ 1-49 έτους 2019… - https://t.co/Ifu7cV4bay -

  • Εργασίες ασφαλτόστρωσης στη Δ.Ε. Προμυρίου #ΔΕ Προμυρίου #εργασίεςασφαλτόστρωσης - https://t.co/l7zN9DOHTy -

  • Κόστος ενέργειας: Ο εφιάλτης της ελληνικής βιομηχανίας #Κόστοςενέργειας - https://t.co/cyFHiCIPOY -

"Αλιεύοντας" την είδηση