Βρίσκεστε εδώ:  / ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ / Χρ. Τριαντόπουλος: Για μία κοινωνία ισότητας και ίσων ευκαιριών για όλες και όλους
Χρ. Τριαντόπουλος: Για μία κοινωνία ισότητας και ίσων ευκαιριών για όλες και όλους

Χρ. Τριαντόπουλος: Για μία κοινωνία ισότητας και ίσων ευκαιριών για όλες και όλους

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, , αναφέρθηκε στην ανάγκη επίτευξης πραγματικής ισότητας μεταξύ των φύλων και αναφέρθηκε στις πολιτικές που έχουν χαραχθεί ή υλοποιούνται στη Γενική Γραμματεία Οικονομικής Πολιτικής για την υλοποίηση αυτού του στόχου.

Πιο συγκεκριμένα, με σύνθημα τη φράση «Για μία κοινωνία ισότητας και ίσων ευκαιριών για όλες και όλους», ο κ. Τριαντόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Οι παγκόσμιες ημέρες, όπως η σημερινή για τη γυναίκα, υπάρχουν, απλώς, για να μας θυμίζουν ότι πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν. Σε μία κοινωνία με και ίσες ευκαιρίες για όλες και όλους, η σημερινή παγκόσμια ημέρα θα είναι μία ανάμνηση από το παρελθόν. Και για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο δεν αρκούν οι ευχές, αλλά πρέπει να πλεονάζουν οι πράξεις. Αυτό κάνουμε και στη Γενική Γραμματεία Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, υπό την κατεύθυνση της πολιτικής ηγεσίας και τη συνεργασία των υπηρεσιών μας, βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι και από το δικό μας μετερίζι. Ειδικότερα:

  • Εκσυγχρονίστηκε το 2020 το για την εταιρική διακυβέρνηση των ανωνύμων εταιρειών (ν. 4706/2020), θεσπίζοντας ότι κάθε φύλο θα πρέπει να εκπροσωπείται στο διοικητικό συμβούλιο σε ποσοστό τουλάχιστον 25% του συνόλου των μελών του διοικητικού συμβουλίου – με σαφή στόχευση στην αντιμετώπιση του ζητήματος υποεκπροσώπησης των γυναικών.

  • Διασφαλίζεται η τήρηση του θεσμικού πλαισίου για τη των επιχειρήσεων και οργανισμών του δημοσίου, προβλέποντας πως το 1/3 των μελών του διοικητικού συμβουλίου πρέπει να είναι , ενώ επιπλέον θα ληφθεί στο πλαίσιο του υπό διαμόρφωση νέου θεσμικού πλαισίου για τις και οργανισμούς του δημοσίου.

  • Προωθείται η διασφάλιση ίσων ευκαιριών, μέσα από σχετικές προβλέψεις στο πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης, με την παρακολούθηση της εφαρμογής αυτών να είναι σημαντική ώστε να εδραιωθεί η παροχή ίσων ευκαιριών για όλες και όλους στο εργασιακό των εταιρειών της .

Με τέτοιες πράξεις, αλλά και ακόμα μεγαλύτερα βήματα, θα φτάσουμε, εμείς ή τα παιδιά μας, σε μία εποχή που η σημερινή παγκόσμια ημέρα θα είναι μία όμορφη ανάμνηση για τις αλλαγές που ακολούθησαν. Αλλαγές για μία σύγχρονη κοινωνία -αρχών και θεσμών- με και ίσες ευκαιρίες για όλες και όλους. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε βήματα ακόμα. Και συνεχίζουμε».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέο πρόγραμμα δρομολογίων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας - https://t.co/SF44Se91qM -

  • Καπνοί σε φρεάτιο στο κέντρο του Βόλου - https://t.co/MDxL5f0olr -

  • Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/Bm7RW3zQdB -

"Αλιεύοντας" την είδηση