Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ » Αποκαλύψεις από το «Χαμόγελο» για τα κτήνη που βίαζαν τα παιδιά τους στη Λέρο
Αποκαλύψεις από το «Χαμόγελο» για τα κτήνη που βίαζαν τα παιδιά τους στη Λέρο

Αποκαλύψεις από το «Χαμόγελο» για τα κτήνη που βίαζαν τα παιδιά τους στη Λέρο

Σε σοβρές ποκαλύψεις προχώρησε το για την υπόθεση κακοποίησης των τεσσάρων παιδιών από τους γονείς τους στη Λέρο.

«Το », με αφορμή την υπόθεση της κακοποίησης των ανήλικων παιδιών από τους γονείς τους στη Λέρο κάνει γνωστό με του ότι ουδέποτε φιλοξενήθηκε η κόρη της οικογένειας σε κάποιο από τα Σπίτια του οργανισμού, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα.

Τον Μάιο του 2017, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε λάβει στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» σύμφωνα με την οποία οι συγκεκριμένοι γονείς ασκούσαν έντονη σωματική κακοποίηση στα ανήλικα παιδιά τους, τα παραμελούσαν και υπήρχαν υπόνοιες για ουαλική παρενόχληση της ανήλικης κόρης (13 ετών). Άμεσα, όπως γίνεται για κάθε ανάλογη , ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες.

Τον Ιούλιο του 2017, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε κλήση από συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας όπου ανέφερε ότι το 13χρονο κορίτσι καθώς και ο 8χρονος αδερφός της βρίσκονταν σε οσοκομείο Παίδων κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Το συγκεκριμένο άτομο ενημέρωσε ότι το 13χρονο κορίτσι έφυγε μόνο του από το Νοσοκομείο, καθώς φοβόταν ότι θα γυρίσει πίσω στο οικογενειακό της περιβάλλον, ωστόσο εντοπίστηκε άμεσα κι επέστρεψε ξανά. Για άλλη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης ενός παιδιού είναι οι Εισαγγελικές Αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να ερευνήσουν την κάθε υπόθεση.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχοντας μεγαλώσει, με σεβασμό και στοργή, περισσότερα από 800 παιδιά θύματα κακοποίησης στα Σπίτια του κι έχοντας αποκτήσει τεράστια εμπειρία στις επιπτώσεις της κακοποίησης στην ψυχή ενός παιδιού καλεί τους πολίτες να σπάσουν τη σιωπή τους ακόμα κι αν υποψιάζονται ότι κάποιο παιδί κινδυνεύει:

Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί θύμα βίας καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056». Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111».

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση