Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ » Από τα ξημερώματα γονείς στον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ για μια θέση σε Παιδικό ή Βρεφικό Σταθμό
Από τα ξημερώματα γονείς στον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ για μια θέση σε Παιδικό ή Βρεφικό Σταθμό

Από τα ξημερώματα γονείς στον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ για μια θέση σε Παιδικό ή Βρεφικό Σταθμό

Αρκετοί στήθηκν πό τα ξημερώματα έξω από τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ  για να υποβάλλουν αίτηση εγγραφής στους Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Βόλου, προκειμένου να  φιλοξενηθούν τα τους από τον Σεπτέμβριο .

Οι εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ, θα συνεχιστούν και αύριο Πέμπτη.   Οι εγγραφές ξεκίνησαν σήμερα και αφορούν θέσεις στις δομές που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση οικογενειακής ς» και οι χρησιμοποιούν τα λεγόμενα . Οι υπόλοιποι γονείς που καταθέτουν αιτήσεις είναι με μοριοδότηση και τα αποτελέσματα θα βγουν προσεχώς.

Ο ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ θα δέχεται αιτήσεις για τους Παιδικούς Σταθμούς και αύριο Πέμπτη, ενώ οι Βρεφικοί και Σταθμοί ξεκινούν τη λειτουργία τους από την 1η Σεπτεμβρίου.

Η διευθύντρια Εκπαίδευσης Παιδιού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Νικολέττα Μπέντα δήλωσε ότι κόσμος περίμενε έξω από την υπηρεσία από τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ η ίδια όταν πήγε για δουλειά το πρωί συνάντησε μερικές δεκάδες κόσμου που περίμενε.

Ωστόσο, λίγο μετά τις 9 .00 το πρωί αρκετοί εξυπηρετήθηκαν   και η ουρά είχε μειωθεί αισθητά.

Η ίδια είπε πως  τα βρεφικά τμήματα έχουν ένα πολύ μικρό πρόβλημα, γιατί οι θέσεις στις δομές του Δήμου Βόλου είναι μόλις 90 και επισήμανε ότι υπάρχει πρόβλημα και με τον ιδιωτικό τομέα, με αποτέλεσμα οι γονείς να μην μπορούν να βρουν θέσεις για τα τους.

Έτσι κάποια  βρέφη δεν θα καταστεί δυνατό να φιλοξενηθούν σε  κάποιον σταθμό και  οι γονείς γράφηκαν στη λίστα του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ ώστε  όταν προκύψουν  ακυρώσεις, να ειδοποιηθούν για να πάνε τα παιδιά τους.

"Αλιεύοντας" την είδηση