Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ / Αναφορά  Κων. Μαραβέγια για την οικονομική στήριξη των Γυναικείων Συνεταιρισμών της Μαγνησίας
Αναφορά  Κων. Μαραβέγια για την οικονομική στήριξη  των Γυναικείων Συνεταιρισμών της Μαγνησίας

Αναφορά  Κων. Μαραβέγια για την οικονομική στήριξη των Γυναικείων Συνεταιρισμών της Μαγνησίας

Το αίτημα των Γυναικείων Συνεταιρισμών της Μαγνησίας να συμπεριληφθούν στα των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση του κορωναϊού, προώθησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με αναφορά του προς τους υπουργούς Οικονομικών  Χ. Σταϊκούρα, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων  Ι. Βρούτση και Ανάπτυξης & Επενδύσεων  Α. Γεωργιάδη.

Ειδικότερα, η αναφορά του κ. Μαραβέγια στηρίζεται σε επιστολή των Γυναικείων Συνεταιρισμών της Μαγνησίας, οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι παρά τις οικονομικές συνέπειες που έχουν υποστεί, αποκλείονται από το πλαίσιο χορήγησης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, λόγω της νομικής τους μορφής.

Επίσης, λόγω του ιδιότυπου τρόπου απασχόλησης των γυναικών στους συνεταιρισμούς, όπου δεν υφίσταται μόνιμη εξαρτημένη σχέση εργασίας μεταξύ του φορέα-εργοδότη και του μέλους-εργαζόμενου, δεν προβλέπεται να χορηγηθεί στις συγκεκριμένες εργαζόμενες η αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ, παρά το γεγονός ότι ο ΚΑΔ του συνεταιρισμού συμπεριλαμβάνεται στη των πληττόμενων ΚΑΔ. Ακόμα και στις περιπτώσεις όπου έχει ανασταλεί πλήρως, με κρατική εντολή, η δραστηριότητα του συνεταιρισμού (περιπτώσεις ξενώνων και εστίασης) και ο έχει προχωρήσει έγκαιρα σε δήλωση αναστολής λειτουργίας στο πληροφοριακό σύστημα , οι εργαζόμενες γυναίκες των συνεταιρισμών, δεν λαμβάνουν την αποζημίωση που προβλέπεται για τους εργαζόμενους σε που ανέστειλαν τη λειτουργία τους με κρατική εντολή.

Στο πλαίσιο αυτό οι διοικήσεις των Γυναικείων Αγροτικών Συνεταιρισμών διεκδικούν, αφενός να καταβληθούν τα 800 ευρώ και στα μέλη τους, αφετέρου να προβλεφθούν εργαλεία στήριξης και ενδυνάμωσης των συνεταιρισμών, στα οποία να συμπεριλαμβάνονται οικονομικές ενισχύσεις και άλλα ιδιαίτερα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Με την αναφορά του ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς να εξετάσουν τα συγκεκριμένα αιτήματα, λαμβάνοντας υπόψη τον ιδιαίτερο κοινωνικό και οικονομικό ρόλο των Συνεταιρισμών και τη συμβολή τους στη στήριξη της ελληνικής υπαίθρου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εμβολιασμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 18-24 ετών #εμβολιασμόςCovid - https://t.co/mxYkWnwdmq -

  • Παρουσιάζεται το βιβλίο «#Βασιλική» της Λεμονιάς Μουλά #Βασιλική - https://t.co/kBgYuiE1qn -

  • Εκτελούσε παράνομα #εργασίες σε εξωτερικό λουτρό  #εργασίες - https://t.co/RckgBgYdkI -

"Αλιεύοντας" την είδηση