Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ » All About Curves
All About Curves

All About Curves

Η Inga Eiriksdottir είναι 30 χρoνων, μοντέλο και λάτρης του Instagram. Πριν από μερικές εβδομάδες, όταν η λονδρέζικη παρουσίασε τα μοντέλα με τους περισσότερους followers στο Instagram, την εξέπληξε ότι βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από το ανερχόμενο αστέρι τηςCara Delevingne. Την πρώτη φορά που παρουσιάστηκε σε πρακτορείο μοντέλων στο Λονδίνο, σε ηλικία 15 χρόνων, την απέρριψαν για τα κιλά της. Δεν ήταν η πρώτη ούτε η τελευταία. Ακολούθησε σκληρή δίαιτα, έχασε μερικούς πόντους, αλλά οι πελάτες προτιμούσαν τα skinny κορίτσια. Στα 20 αποφάσισε να εγκαταλείψει, ωστόσο οι της επέμειναν να κάνει μια προσπάθεια ακόμα.

Οπλίστηκε με υπομονή και έφυγε για τη έα Υόρκη, την εποχή που τα πρακτορεία ξεκινούσαν section με curvy μοντέλα, μετά την κατακραυγή για τα εξωπραγματικά αδύνατα πρότυπα ομορφιάς που προβάλλονταν. Η Αμερική ήταν πάντα τόπος όπου οι καμπύλες αποτελούσαν δυνατό σημείο των κοριτσιών. Η Rachel Hunter, η Kate Upton, η Bar Refaeli, όλες φωτογραφίζονταν στα εξώφυλλα του Sports Illustrated περήφανες για τις καμπύλες τους. Ήταν, άλλωστε, πάντα πολύ ισχυρός ο σχετικός ανταγωνισμός από τη Βραζιλία. Όταν τελικά το πρακτορείο της την ενημέρωσε ότι έκλεισε την πρώτη καμπάνια για τον Ralph Lauren, δεν πίστευε στα αυτιά της.

Πέρυσι, μαζί με τις Ashley Graham, Julie Henderson, Marquita Pring και Danielle Redman αποφάσισαν να ιδρύσουν την Alda (το «κύμα» στα ισλανδικά), την πρώτη ομάδα διάσημων σούπερ μοντέλων με καμπύλες που υποστηρίζουν ότι υπάρχει «μια ομορφιά χωρίς διακρίσεις, χωρίς σύνορα και κυρίως χωρίς μεγέθη», όπως αναφέρεται στη διακήρυξή τους. Χτύπησαν την πόρτα των μεγάλων πρακτορείων και κατάφεραν να κλείσουν ένα από τα πιο δυνατά συμβόλαια με το IMG Μοdels, που έχει αναδείξει από τη Lauren Hutton μέχρι τη Cindy Crawford.

«Πριν από μια δεκαετία κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατον», γράφει η Independent, όπως θα ήταν αδιανόητη η φωτογράφηση της ιταλικής Vogue με μοντέλα με καμπύλες και εσώρουχα –ανάμεσά τους η Ashley– ή το εξώφυλλο της Candice Huffine για τo ημερολόγιο της Pirelli. H αλήθεια είναι ότι αυτή τη δεκαετία έχουν αλλάξει πολλά. Τα περισσότερα πρακτορεία σε Λονδίνο και έα Υόρκη έχουν πλέον μεγαλύτερη ζήτηση σε curvy μοντέλα και οι Crystal Renn, Saffi Karina, Jennie Rank, Tara Lynn, Justine LeGault, τα νέα σούπερ μοντέλα plus size, είναι διεθνείς σταρ όπως και η Miranda Kerr, η Karlie Kloss και η Doutzen Kroes. «Οι νέες γυναίκες», συνεχίζει η εφημερίδα, «δδικούν το δικαίωμα να είναι ωραίες, σέξι, θηλυκές, με καμπύλες, όπως πριν από μερικές δεκαετίες διεκδικούσαν το δικαίωμα να μπορούν να διαλέγουν τον άντρα που ήθελαν, να κάνουν σεξ με τους όρους που ήθελαν, να κάνουν καριέρα με τους όρους που ήθελαν και να κάνουν στην ηλικία και με τον τρόπο που ήθελαν».

Μερικές ημέρες πριν, η Jennifer Lopez με τις εκρηκτικές καμπύλες της έγινε στα 45 της πρώτο θέμα στα media, η Kim Kardashian λίγο πριν από την ανακοίνωση της δεύτερης εγκυμοσύνης της φωτογραφήθηκε από τον Jean-Paul Goude για το Paper ως άλλη μαύρη καλλονή Carolina Beaumont, επιδεικνύοντας περήφανα τις καμπύλες της συνοδεία σαμπάνιας, και η Beyonce δεν δίστασε να εμφανιστεί με διαφανές φόρεμα που διέγραφε την εκρηκτική σιλουέτα της στο κόκκινο χαλί του Met Gala.

Διεθνή περιοδικά μόδας όπως η ιταλική Vogue καθιέρωσαν ειδικό section με επιλογές από τις κανονικές συλλογές σχεδιαστών οι οποίες κολακεύουν και πιο γεμάτα σώματα, το New York Magazine είχε αφιέρωμα στην πληθωρική Christina Hendricks του Mad Men, ενώ ακόμα και η έγινε Lammily, μια κούκλα με ρεαλιστικές διαστάσεις και απλό ντύσιμο, όπως οι γυναίκες της διπλανής πόρτας.

Όχι ότι τα πράγματα είναι πάντα ξεκάθαρα ή μονοδιάστατα. «Πιστεύω ότι οι σχεδιαστές πρέπει να κάνουν μεγαλύτερα μεγέθη και να χρησιμοποιούν πιο εύσωμα μοντέλα στις πασαρέλες», έχει δηλώσει η Alexandra Shulman, επικεφαλής της βρετανικής Vogue από το 1992. Παρότι έχει επικρίνει επανειλημμένα τις αναλογίες των μοντέλων που κυριαρχούν στις επιδείξεις ως «παρανοϊκές», σε ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε στο BBC Radio 2 το 2014 δεν δίστασε να πει: «Ο κόσμος λέει συνεχώς “γιατί έχετε αδύνατα μοντέλα; Οι αληθινοί άνθρωποι δεν είναι έτσι”. Όμως κανένας δεν θέλει πραγματικά να δει ένα συνηθισμένο άτομο να δείχνει σαν συνηθισμένο άτομο στο εξώφυλλο της Vogue. Νομίζω ότι η Vogue είναι ένα που ως ένα βαθμό έχει να κάνει με τη φαντασία, το όνειρο και την απόδραση από την πραγματικότητα. Ο κόσμος δεν θέλει να σει ένα περιοδικό όπως η Vogue και να δει αυτό που βλέπει όταν κοιτάζεται στον καθρέφτη. Αυτό μπορεί να το κάνει δωρεάν».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση