Βρίσκεστε εδώ:  / ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ / Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος: «Η ΝΔ αφήνει εκτός βρεφονηπιακών, παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ 2.119 παιδιά της Μαγνησίας»
Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος: «Η ΝΔ αφήνει εκτός βρεφονηπιακών, παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ 2.119 παιδιά της Μαγνησίας»

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος: «Η ΝΔ αφήνει εκτός βρεφονηπιακών, παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ 2.119 παιδιά της Μαγνησίας»

Η κυβέρνηση γυρίζει την πλάτη σε τριτέκνους, πολυτέκνους και οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα

Με ερώτηση του προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στηλίτευσε τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών της Μαγνησίας από τη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» της περιόδου 2020-21, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αφορά την επιδότηση παιδιών με αντίστοιχο voucher από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) για τη φοίτησή τους σε βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) των Δήμων.

Όπως επεσήμανε ο βουλευτής, πολύτεκνες, τρίτεκνες οικογένειες, οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα που μέχρι πέρυσι λάμβαναν κάθε χρόνο την επιδότηση για τη φοίτηση των παιδιών τους, φέτος για πρώτη φόρα αποκλείστηκαν από την επιδότηση παρά το γεγονός ότι υπέβαλαν τις αιτήσεις τους γνωρίζοντας ότι πληρούν όλα τα νόμιμα κριτήρια και είχαν καταθέσει πλήρεις φακέλους.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στηρίζοντας έμπρακτα τις οικογένειες που έχουν ανάγκη, παρέλαβε 79.000 vouchers συνολικού προϋπολογισμού 172 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ το 2015 και έφτασε το 2019, μέσα σε χρόνια μνημονίου και δημοσιονομικής λιτότητας να παρέχει 155.000 vouchers και 220 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη φοίτηση παιδιών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ.

Ο βουλευτής ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς αφενός να επανεξετάσουν άμεσα τα αποτελέσματα των οριστικών πινάκων της δράσης και να εντάξουν στους δικαιούχους της επιδότησης όλες τις οικογένειες της Μαγνησίας που πληρούν τα νόμιμα κριτήρια και έχουν υποβάλει πλήρεις φακέλους και αφετέρου να σταματήσουν τη συστηματική υποβάθμιση και υποχρηματοδότηση των δομών ΚΔΑΠ, τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε έμπρακτα μέσα σε δύσκολα μνημονιακά χρόνια και οι οποίες καλύπτουν τη φοίτηση παιδιών από οικογένειες με χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια και αυξημένες κοινωνικές ανάγκες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η κρίσιμη αλυσίδα της ειδικής εκπαίδευσης: «Αξιολόγηση, λήψη διδακτικών αποφάσεων, αποτελεσματικές παρεμβάσεις»… - https://t.co/arppbXdAig -

  • Πανελλήνια Ενημέρωση για την καύση σκουπιδιών - https://t.co/kIaE7NPVBo -

  • Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Ανδρέας Κεχαγιάς στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα - https://t.co/uYzjVOctQ0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση