Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ » Αγωνιστικό το μήνυμα της 8ης Μάρτη από τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών
Αγωνιστικό το μήνυμα της 8ης Μάρτη από τον Δημοκρατικό  Σύλλογο Γυναικών

Αγωνιστικό το μήνυμα της 8ης Μάρτη από τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών

Αγωνιστικό μήνυμα για την   8η  Μάρτη έστειλαν σε σημερινή συνέντευξη τύπου τα μέλη του  Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών, που για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας οργανώνει εξορμήσεις και περιοδείες, ομιλίες και εκδήλωση –   μεθαύριο Τετάρτη στις 7 μ.μ. στο Μεταξουργείο με ομιλία για την εργασία – – ελεύθερο χρόνο και προβολή ταινίας για τα προτα και τον αγώνα της εργαζόμενης γυναίκας.

Όπως αναφέρθηκε, ο   Ν. Μαγνησίας  συμμετέχει στην 5μηνη καμπάνια της ΟΓΕ με κεντρικό σύνθημα: «Παλεύουμε μαζί για δημιουργική ζωή με δικαιώματα στην εργασία και στη » και μέσα από την καμπάνια του τρίπτυχου εργασία – μητρότητα – ελεύθερος χρόνος, επιδδιώκει να αναδείξει τις σύγχρονες πλευρές της γυναικείας ανισοτιμίας, τις ρίζες της στην εκμεταλλευτική κοινωνία και τα αιτήματα που διατυπώνει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των γυναικών.

 

Στόχος της πεντάμηνης καμπάνιας για το Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Μαγνησίας, είναι να αναδείξει τα τοπικά προτα που υπάρχουν και απασχολούν τις της πόλης  μας και να έρθει σε επαφή με εργαζόμενες, άνεργες, συνταξιούχες, αγρότισσες, αυταπασχολούμενες, μαθήτριες και νέες, με βάση την αγωνιστική του παρέμβαση σε μια σειρά ζητήματα.

«Μέσα σ' αυτά τα πλαίσια καλούμε τις να συζητήσουμε και να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει, σε εμάς και τις οικογένειές μας. Μόνο μέσα από τη συλλογική δράση μπορούμε να αντιμετωπίσουμε, τον απόλυτα φυσιολογικό φόβο, για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας», δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Ρίτσα τή.

Σύμφωνα με τις γυναίκες, σήμερα η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να εξασφαλίσει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες τους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και λιγότερες ώρες εργασίας, ενώ δίνεται η δυνατότητα να αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο σε δραστηριότητες με βάση τα ενδιαφέροντά τους, για αναψυχή και προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, αλλά και για να συμμετέχουν στην κοινωνική δράση, που αποτελεί στοιχείο για την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

Οι γυναίκες αγωνίζονται για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες και όλους με όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, επαναφορά της 5ετούς διαφοράς στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, άδειες κύησης, τοκετού, λοχείας, μητρότητας, της εργαζόμενης μητέρας, επίδομα τοκετού 1000 € για κάθε γέννα, μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς για τις εργαζόμενες, δίκτυο δημόσιων και δωρεάν βρεφονηπιακών σταθμών και υποδομών για τη δημιουργική απασχόληση βρεφών, νηπίων, παιδιών, ελεύθερο χρόνο για μας και τις οικογένειές μας με δωρεάν ποιοτικά προγράμματα και υποδομές αθλητισμού και πολιτισμού.

Η προγραμματισμένη δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, μεθαύριο Τετάρτη 8 Μάρτη περιλαμβάνει:

1.ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ-ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ: με το τρίφυλλο της  ΟΓΕ και μονόφυλλο (κάλεσμα του συλλόγου) σε χώρους δουλειάς με πλειοψηφία γυναίκες εργαζόμενες:

  • Δημόσιες υπηρεσίες
  • Εργοστάσια
  • Πανεπιστήμιο
  • Ιδιωτικές κλινικές
  • Εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ

2.ΟΜΙΛΙΕΣ:

Σε χώρους δουλειάς-εκπαίδευσης-μαθητείας

3.ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ  στην παγκόσμια ημέρα της γυναίκας  σε  συνδιοργάνωση με το σωματείο καθαριστριών –ών   την Τετάρτη 8 του Μάρτη, στο Μεταξουργείο, στις 7 μμ η οποία θα περιλαμβάνει:

-Ομιλία με θέμα: «ΕΡΓΑΣΙΑ-ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ»

-Προβολή ταινίας που αναφέρεται στα προβλήματα και τον αγώνα μιας εργαζόμενης γυναίκας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση