Βρίσκεστε εδώ:  / ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ / Αγωνιστικό το μήνυμα της 8ης Μάρτη από τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών
Αγωνιστικό το μήνυμα της 8ης Μάρτη από τον Δημοκρατικό  Σύλλογο Γυναικών

Αγωνιστικό το μήνυμα της 8ης Μάρτη από τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών

Αγωνιστικό για την   8η  Μάρτη έστειλαν σε σημερινή συνέντευξη τύπου τα μέλη του  Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών, που για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας οργανώνει εξορμήσεις και περιοδείες, και – αφιέρωμα  μεθαύριο Τετάρτη στις 7 μ.μ. στο Μεταξουργείο με ομιλία για την – μητρότητα – ελεύθερο χρόνο και προβολή ταινίας για τα προβλήματα και τον αγώνα της εργαζόμενης γυναίκας.

Όπως αναφέρθηκε, ο  Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας  συμμετέχει στην 5μηνη καμπάνια της ΟΓΕ με κεντρικό σύνθημα: «Παλεύουμε μαζί για δημιουργική ζωή με δικαιώματα στην και στη μητρότητα» και μέσα από την καμπάνια του τρίπτυχου – μητρότητα – ελεύθερος χρόνος, επιδδιώκει να αναδείξει τις σύγχρονες πλευρές της γυναικείας ανισοτιμίας, τις ρίζες της στην εκμεταλλευτική κοινωνία και τα αιτήματα που διατυπώνει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των γυναικών.

 

Στόχος της πεντάμηνης καμπάνιας για το Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Μαγνησίας, είναι να αναδείξει τα τοπικά προβλήματα που υπάρχουν και απασχολούν τις γυναίκες της πόλης  μας και να έρθει σε επαφή με εργαζόμενες, άνεργες, συνταξιούχες, αγρότισσες, αυταπασχολούμενες, μαθήτριες και νέες, με βάση την αγωνιστική του παρέμβαση σε μια σειρά ζητήματα.

«Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια καλούμε τις γυναίκες να συζητήσουμε και να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει, σε εμάς και τις οικογένειές μας. Μόνο μέσα από τη συλλογική δράση μπορούμε να αντιμετωπίσουμε, τον απόλυτα φυσιολογικό φόβο, για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας», δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Ρίτσα Κωτή.

Σύμφωνα με τις γυναίκες, σήμερα η της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να εξασφαλίσει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες τους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και λιγότερες ώρες εργασίας, ενώ δίνεται η δυνατότητα να αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο σε δραστηριότητες με βάση τα ενδιαφέροντά τους, για αναψυχή και προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, αλλά και για να συμμετέχουν στην κοινωνική δράση, που αποτελεί στοιχείο για την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

Οι γυναίκες αγωνίζονται για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες και όλους με όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, επαναφορά της 5ετούς διαφοράς στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, άδειες κύησης, τοκετού, λοχείας, μητρότητας, προστασία της εργαζόμενης μητέρας, επίδομα τοκετού 0 € για κάθε γέννα, υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς για τις εργαζόμενες, δίκτυο δημόσιων και δωρεάν βρεφονηπιακών σταθμών και υποδομών για τη δημιουργική απασχόληση βρεφών, νηπίων, παιδιών, ελεύθερο χρόνο για μας και τις οικογένειές μας με δωρεάν ποιοτικά προγράμματα και υποδομές αθλητισμού και πολιτισμού.

Η προγραμματισμένη δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, μεθαύριο Τετάρτη 8 Μάρτη περιλαμβάνει:

1.ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ-ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ: με το τρίφυλλο της  ΟΓΕ και μονόφυλλο (κάλεσμα του συλλόγου) σε χώρους δουλειάς με πλειοψηφία γυναίκες εργαζόμενες:

  • Δημόσιες υπηρεσίες
  • Εργοστάσια
  • Πανεπιστήμιο
  • Ιδιωτικές κλινικές
  • Εμπορικά , σούπερ μάρκετ

2.ΟΜΙΛΙΕΣ:

Σε χώρους δουλειάς-εκπαίδευσης-μαθητείας

3.ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ  στην παγκόσμια ημέρα της γυναίκας  σε  συνδιοργάνωση με το σωματείο καθαριστριών –ών   την Τετάρτη 8 του Μάρτη, στο Μεταξουργείο, στις 7 μμ η οποία θα περιλαμβάνει:

-Ομιλία με θέμα: «ΕΡΓΑΣΙΑ-ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ»

-Προβολή ταινίας που αναφέρεται στα προβλήματα και τον αγώνα μιας εργαζόμενης γυναίκας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αγνοείται 85χρονη στην Αργαλαστή - https://t.co/ZLHqqZFDQQ -

  • Τριάντα τρία θετικά κρούσματα covid-19 στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/rWIjABod7O -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/vmmP4633is -

"Αλιεύοντας" την είδηση