Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ » Αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες απευθύνει το ΕΚΒ
Αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες απευθύνει το ΕΚΒ

Αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες απευθύνει το ΕΚΒ

Το Εργτικό Κέντρο Βόλου, τιμώντς την Ημέρα της υναίκας, απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες, εργαζόμενες, άνεργες, συνταξιούχες, και μετανάστριες, που ακόμα σηκώνουν το βάρος του πολλαπλού τους ρόλου σ' ένα πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον που η τυπική κατοχύρωση της ισότητας των φύλων εξουδετερώνεται καθημερινά από τις διαρκείς παραβιάσεις και το αποκατάστασής τους.

Η πραγματικότητα της άνισης εργασιακής αμοιβής, της επιβολής «ευέλικτων» όρων ς, των απολύσεων και τελικά της περιθωριοποίησης των γυναικών στην , ιδιαίτερα εάν αναπτύξουν συνδικαλιστική δράση, κάνουν οικογένεια, είναι μετανάστριες ή ευάλωτες λόγω ηλικίας, συνεχίζει να υφίσταται και δυστυχώς έχει επιδεινωθεί με τη μνημονιακή επιβολή της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας, της άκρατης ευελιξίας και των ατομικών συμβάσεων εργασίας

ια το λόγο αυτό και το ΕΚΒ διακηρύσσει ότι η 8η Μαρτίου δεν είναι άλλη μια τυπική «Επέτειος». Είναι η μέρα που σηματοδοτεί τους αγώνες των εργαζόμενων γυναικών, για την απελευθέρωση και τη χειραφέτησή τους από την εκμετάλλευση και την καταπίεσή τους, αλλά και τις κάθε είδους προ σε βάρος τους.

Το Ε.Κ. Βόλου καλεί τις γυναίκες να απαντήσουν δυναμικά στις δυνάμεις που τις ωθούν στην εσωστρέφεια και την απομόνωση και να συστρατευθούν στα Σωματεία για να ενισχύσουν με τη φωνή και την παρέμβασή τους, τη συλ δράση.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση