Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ » Αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες απευθύνει το ΕΚΒ
Αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες απευθύνει το ΕΚΒ

Αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες απευθύνει το ΕΚΒ

Το Εργατικό Κέντρο Βόλου, τιμώντας την Ημέρα της Γυναίκας, απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες, εργαζόμενες, άνεργες, συνταξιούχες, πρόσφυγες και μετανάστριες, που ακόμα σηκώνουν το βάρος του πολλαπλού τους ρόλου σ’ ένα πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό που η τυπική κατοχύρωση της ισότητας των φύλων εξουδετερώνεται καθημερινά από τις διαρκείς παραβιάσεις και το έλλειμμα αποκατάστασής τους.

Η πραγματικότητα της άνισης εργασιακής αμοιβής, της επιβολής «ευέλικτων» όρων εργασίας, των απολύσεων και τελικά της περιθωριοποίησης των γυναικών στην εργασία, ιδιαίτερα εάν αναπτύξουν συνδικαλιστική δράση, κάνουν οικογένεια, είναι μετανάστριες ή ευάλωτες λόγω ηλικίας, συνεχίζει να υφίσταται και δυστυχώς έχει επιδεινωθεί με τη μνημονιακή επιβολή της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας, της άκρατης ευελιξίας και των ατομικών συμβάσεων εργασίας

Για το λόγο αυτό και το διακηρύσσει ότι η 8η Μαρτίου δεν είναι άλλη μια τυπική «Επέτειος». Είναι η μέρα που σηματοδοτεί τους των εργαζόμενων γυναικών, για την απελευθέρωση και τη χειραφέτησή τους από την εκμετάλλευση και την καταπίεσή τους, αλλά και τις κάθε είδους προκαταλήψεις σε βάρος τους.

Το καλεί τις να απαντήσουν δυναμικά στις δυνάμεις που τις ωθούν στην εσωστρέφεια και την απομόνωση και να συστρατευθούν στα Σωματεία για να ενισχύσουν με τη φωνή και την παρέμβασή τους, τη συλλογική δράση.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δράση ΟΝΝΕΔ Λάρισας, Καρδίτσας και Μαγνησίας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023 - https://t.co/rZGeGVLRhK… -

  • Κρατείται αλλοδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας #προσβολήγενετήσιαςαξιοπρέπειας - https://t.co/OQPx7qRNqX -

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

"Αλιεύοντας" την είδηση