Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ » Αφιέρωμα στο παραδοσιακό παιχνίδι, με τον τίτλο «Γιαγιά, πες μας, πώς παίζατε παλιά;» 
Αφιέρωμα στο παραδοσιακό παιχνίδι, με τον τίτλο «Γιαγιά, πες μας, πώς παίζατε παλιά;» 

Αφιέρωμα στο παραδοσιακό παιχνίδι, με τον τίτλο «Γιαγιά, πες μας, πώς παίζατε παλιά;» 

Με αφετηρία την καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος, της συνς και της άμιλλας στους μικρούς του φίλους, ο διοργανώνει μια εκδήλωση –( νοσταλγικό για τους μεγάλους και εκπαιδευτικό για τους μικρούς) αφιέρωμα στο παραδοσιακό παιχνίδι, με τον τίτλο «Γιαγιά, πες μας, πώς παίζατε παλιά;» 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σύλλογος Σοφαδιτών ασχολείται με για τα παιδιά. Στην 38χρονη πορεία από την ίδρυσή του, μέσα στην πλούσια και πολυποίκιλη δράση του, τόσο στη γενέτειρα όσο και στην πόλη του Βόλου, ξεχωριστή θέση έχουν οι εκδηλώσεις με παιδιά ή για παιδιά.  

Παραστάσεις Καραγκιόζη, μικρά θεατρικά δρώμενα, λειτουργία παιδικού χορευτικού τμήματος, εκπαιδευτικά προγράμματα με θέματα από τα αφιερώματα των ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΩ  που  παρουσιάστηκαν σε πολλά σχολεία Μαγνησίας και Σοφάδων είναι  δράσεις  με αποδέκτες και πρωταγωνιστές τα παιδιά.

Όλη αυτή η προσπάθεια γίνεται, γιατί στο σύλλογο υπάρχει η πεποίθηση ότι, στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας που ζούμε, είναι χρέος όλων, φορέων και θεσμών, να μπολιάσουν τις καρδιές των παιδιών  με το βάλσαμο πατροπαράδοτων αξιών, που λειτουργούν σαν αντίδοτο στην ισοπέδωση, την τυποποίηση και την αποξένωση, που όλο και περισσότερο μας απειλούν.

Η ιδέα για τη συγκεκριμένη εκδήλωση γεννήθηκε σαν φυσική συνέπεια από τη συν του συλλόγου με τα παιδιά του Παιδικού Χορευτικού  Τμήματος.

Για να τους δοθεί η ευκαιρία να ισχυροποιήσουν το ομαδικό πνεύμα που χαρακτηρίζει τον κυκλικό χορό της παράδοσής μας, αλλά και για να νιώσουν βιωματικά την του “μαζί”, το τελευταίο χρόνο ο σύλλογος οργάνωσε και τους πρόσφερε δωρεάν κάποιες συναντήσεις όπου, πέρα από το του χορού, διδάχθηκαν και δοκίμασαν στην πράξη το παραδοσιακό παιχνίδι. Ήταν για τα παιδιά μας μια ξεχωριστή εμπειρία, που την απόλαυσαν πραγματικά.

Έτσι, αποφασίστηκε από τα μέλη του Δ.Σ. να οργανωθεί μια εκδήλωση – αφιέρωμα στο παραδοσιακό παιχνίδι και να δημιουργηθεί για τα παιδιά ένας έντυπος οδηγός που θα τους βοηθήσει να μάθουν  να παίζουν τα παλιά, ομαδικά παιχνίδια.

Στην προσπάθειά του για την οργάνωση της εκδήλωσης ο σύλλογος βρήκε πολλούς πρόθυμους συμπαραστάτες τους οποίους και ευχαριστεί δημόσια: το Δήμο Βόλου, που  στήριξε οικονομικά την εκδήλωση, την , το Σύλλογο Γονέων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου και τη Διεύθυνση του αντίστοιχου Σχολείου που φιλοξενεί το Χορευτικό του Τμήμα, την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας και το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, που παραχώρησε δωρεάν την αίθουσα για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

Το  Δ.Σ. του Συλλόγου Σοφαδιτών Μαγνησίας καλεί τα μέλη και τους φίλους του, τους δασκάλους, τους με τα παιδιά τους και τους παππούδες με τα εγγονάκια τους  το Σάββατο, 21/9/2019 και 11.00 π. μ., στην  αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ.Τσαλαπάτα Βόλου, για να απολαύσουν αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση.

Την πλαισιώνουν: 1) Προβολή εικόνων… μιας άλλης εποχής…2) θεατρικός διάλογος από μέλη του Συλλόγου Γονέων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου και 3) θεατρική απόδοση παραδοσιακών παιχνιδιών από μέλη του Παιδικού Χορευτικού Τμήματος του Συλλόγου.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα διανεμηθεί στα παιδιά δωρεάν βιβλίο – Οδηγός Παραδοσιακών Παιχνιδιών.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση