Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ » Την αξία του μητρικού θηλασμού διέδωσαν μητέρες σήμερα στο Βόλο
Την αξία του μητρικού θηλασμού διέδωσαν μητέρες σήμερα στο Βόλο

Την αξία του μητρικού θηλασμού διέδωσαν μητέρες σήμερα στο Βόλο

Πενήντα μία μητέρες θήλασαν δημοσίως σήμερα το μεσημέρι τα μωρά τους, με σύμμαχο τον καιρό, στο  του Αγίου νσταντίνου, θέλοντας να στείλουν το και τα οφέλη του μητρικού θηλασμού, κάτι που συνέβαινε ταυτόχρονα και σε άλλες της  Ελλάδας.

Η συμμετοχή φέτος των μητέρων  στη συγκεκριμένη δράση που είχε και άλλα δρώμενα, ήταν αυξημένη σε σχέση με πέρυσι που ήταν 17 .

Να σημειωθεί ότι η  ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας από φέτος ανήκει στο Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Μητρικού Θηλασμού.

Σε αυτό το δίκτυο ανήκουν ομάδες όπως η , η Θεσσαλονίκη, η Λαμία, η Καστοριά, κ. ά.

Σκοπός  της σημερινής εκδήλωσης – γιορτής του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού, είναι η ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ θηλασμού και η ΕΞΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ  με την εικόνα της θηλάζουσας ς.

Η επιθυμία των μητέρων για επιστροφή στο θηλασμό, παράλληλα με το πλήθος των δυσκολιών από εξωγενείς συνήθως παράγοντες που καλούνται να αντιμετωπίσουν,γέννησε την ανάγκη ς τοπικών εθελοντικών υποστηρικτικών ομάδων θηλασμού.

Σε αυτές τις ομάδες, μητέρες βοηθούν άλλες μητέρες να μάθουν την μητρική τέχνη του θηλασμού, ενημερώνονται, έρχονται σε επαφή, μοιράζονται τις αγωνίες, τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους,αλληλοϋποστηρίζονται, παίρνουν και κουράγιο…

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση