Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ » Την αξία του μητρικού θηλασμού διέδωσαν μητέρες σήμερα στο Βόλο
Την αξία του μητρικού θηλασμού διέδωσαν μητέρες σήμερα στο Βόλο

Την αξία του μητρικού θηλασμού διέδωσαν μητέρες σήμερα στο Βόλο

Πενήντα μία μητέρες θήλασαν δημοσίως σήμερα το μεσημέρι τα μωρά τους, με σύμμαχο τον καιρό, στο  του Αγίου Κωνσταντίνου, θέλοντας να στείλουν το μήνυμα και τα οφέλη του μητρικού θηλασμού, κάτι που συνέβαινε ταυτόχρονα και σε άλλες της  Ελλάδας.

Η συμμετοχή φέτος των μητέρων  στη συγκεκριμένη δράση που είχε και άλλα δρώμενα, ήταν αυξημένη σε σχέση με πέρυσι που ήταν 17 .

Να σημειωθεί ότι η  ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Μαγνησίας από φέτος ανήκει στο Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Μητρικού Θηλασμού.

Σε αυτό το δίκτυο ανήκουν ομάδες όπως η Αττική, η Θεσσαλονίκη, η Λαμία, η Καστοριά, κ. ά.

Σκοπός  της σημερινής εκδήλωσης – γιορτής του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού, είναι η ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ θηλασμού και η ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ  με την της θηλάζουσας μητέρας.

Η επιθυμία των μητέρων για επιστροφή στο θηλασμό, παράλληλα με το πλήθος των δυσκολιών από εξωγενείς συνήθως παράγοντες που καλούνται να αντιμετωπίσουν,γέννησε την ανάγκη δημιουργίας τοπικών εθελοντικών υποστηρικτικών ομάδων θηλασμού.

Σε αυτές τις ομάδες, μητέρες βοηθούν άλλες μητέρες να μάθουν την μητρική τέχνη του θηλασμού, ενημερώνονται, έρχονται σε επαφή, μοιράζονται τις αγωνίες, τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους,αλληλοϋποστηρίζονται, παίρνουν δύναμη και κουράγιο…

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση