Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ζωή σε συνανθρώπους θα προσφέρει 60χρονη Βολιώτισσα
Ζωή σε συνανθρώπους θα προσφέρει 60χρονη Βολιώτισσα

Ζωή σε συνανθρώπους θα προσφέρει 60χρονη Βολιώτισσα

Θα γίνει δωρεά νεφρών, ήπατος και κερατοειδών απόψε

Ζωή σε συνανθρώπους μας που αναμένουν χρόνια στη αναμονής θα δώσει μια 60χρονος Βολιώτισσα που χθες το πρωί στο Νοσοκομείο και ο σύζυγος και τα παιδιά της αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά της, για να σωθούν άλλοι άνθρωποι.

Σήμερα το βράδυ αναμένεται στο Βόλο κλιμάκιο γιατρών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου ς, προκειμένου να πάρουν τους νεφρούς, το ήπαρ και τους κερατοειδείς, για να τους μεταφέρουν στη , ώστε να γίνουν οι επεμβάσεις.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Ματθαίο Δραμητινό, η μεταφέρθηκε με βαριά εγκεφαλική αιμορραγία στο Νοσοκομείο και στις 9.30 χθες το πρωί διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός της θάνατος.

«Μετά την απόφαση του συζύγου και των παιδιών της να γίνει δωρεά οργάνων, ενημερώθηκε η Εθνικής Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων και, αφού έγινε ο έλεγχος ιστοσυμβατότητας και οι απαραίτητες συνεννοήσεις, αποφασίστηκε να έρθει στο Νοσοκομείο Βόλου κλιμάκιο γιατρών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, για να αφαιρεθούν τα προς μεταμόσχευση όργανα», τόνισε ο κ. .

Ο διοικητής του Νοσοκομείου δήλωσε ότι το κλιμάκιο γιατρών επρόκειτο να έρθει χθες το βράδυ για το σκοπό αυτό, αλλά τελικά θα έρθει σήμερα, καθώς έπρεπε να γίνουν κάποιες εξετάσεις.

Όπως αποφασίστηκε μεταξύ των γιατρών, από την άτυχη θα ληφθούν προς μεταμόσχευση οι νεφροί, το ήπαρ και οι κερατοειδείς χιτώνες.

«Πρόκειται για τη δεύτερη μεταμόσχευση που γίνεται φέτος στο Νοσοκομείο Βόλου και το παράδειγμα της οικογένειας της 60χρονης γυναίκας να ακολουθήσουν και άλλοι, γιατί οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες», δήλωσε ο κ. .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση