Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ζωή Κωνσταντοπούλου: Έγκλημα κατά των πολιτών ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Έγκλημα κατά των πολιτών ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Έγκλημα κατά των πολιτών ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας

Για έγκλημα των τραπεζιτών, των funds, της ς και όχι των πολιτών αναφορικά με τους πλειστηριασμούς πρώτης ς, έκανε λόγο σήμερα το μεσημέρι από τα δικαστήρια του Βόλου η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η κα. Κωνσταντοπούλου βρέθηκε στο Πταισματοδικείο ως συνήγορος των τριών στελεχών του κόμματος, Μ. Πατσιαντά, Θ. Κλημόπουλου και Γ. Κάιρα, στη διαδικασία εξέτασής τους, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας για την συμμετοχή τους σε συγκεντρώσεις ματαίωσης πλειστηριασμών, τον περασμένο Ιανουάριο.

Επιτέθηκε κατά των τραπεζιτών, των funds και της ς που προστατεύουν, όπως είπε, την κερδοσκοπία και το οικονομικό έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας και επιτίθενται στους ανυπεράσπιστους πολίτες μέσα από ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, την πλατφόρμα πλειστηριασμών και τους απαγορευμένους συνταγματικά πλειστηριασμούς πρώτης ς.

Πρόσθεσε δε ότι έχει υποβάλλει μηνύσεις, προσφυγές και αιτήσεις ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που συζητιούνται τον επόμενο μήνα.

Παράλληλα τόνισε ότι η υπεράσπιση της κατοικίας και της περιουσίας των πολιτών δεν είναι έγκλημα, αλλά συνταγματικό δικαίωμα και δημοκρατικό καθήκον και εξέφρασε την ικανοποίηση της για το γεγονός ότι οι τρεις παραπάνω, εκπροσωπούν το κόμμα της, σε επίπεδο .

Χαρακτήρισε ως μεγάλο ψέμα τις αιτιάσεις ότι οι πλειστηριασμοί στέφονται κατά των κακοπληρωτών και των «μπαταχτσήδων», λέγοντας πως οι απλοί άνθρωποι είναι αυτοί που υφίστανται τη λεηλασία», και έφερε ως παράδειγμα την υπόθεση του Ηλία Βαγδούτη στον Βόλο, που η έβγαλε σε πλειστηριασμό την πρώτη του κατοικία.

Υποτελής στους δανειστές ο πρωθυπουργός 

Η πρόεδρος της “Πλεύσης Ελευθερίας” επιτέθηκε στον πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντας τον ως υποτελή και απολύτως παραδομένο στους δανειστές, και έκανε λόγο για παραμύθι Τσίπρα σχετικά με την βελτίωση της οικονομίας μετά την έξοδο από τα μνημόνια.

«Τις τελευταίες ημέρες, με αυτή τη δραματική κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με τις τράπεζες, μετά και τη εκπληκτική επιλογή να ανατεθεί το θέμα στον φίλο του κ. Τσίπρα, τον Αλ. Φλαμπουράρη, μπορούμε να καταλάβουμε ότι δεν πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτή τη διαδικασία υπό τον κ. Τσίπρα” υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με δημοσίευμα γερμανικού περιοδικού που κάνει λόγο για δδίκησή των γερμανικών αποζημιώσεων από την Ελλάδα, τώρα που εξήλθε των μνημονίων, εμφανίστηκε επιφυλακτική.

«Ενώ η κυβέρνηση όφειλε από την πρώτη στιγμή να προβάλει τη διεκδίκηση, δεν το έχει κάνει. Πριν από δύο εβδομάδες στείλαμε τον κ. Παυλόπουλο και την προηγούμενη εβδομάδα στον κ. Τσίπρα για αυτή την διεκδίκηση. Μεθαύριο επισκέπτεται την Ελλάδα ο Στάινμαγιερ, πρόεδρος της Γερμανίας. Πεδίον δόξης λαμπρό, όχι με δημοσιεύματα αλλά με ρηματική διακοίνωση και επίσημη πρωθυπουργική διακοίνωση να γίνει αυτή η διεκδίκηση. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός, αν έχουν ίχνος ή όποιο υπόλειμμα συνείδησης να το πράξουν», λέγοντας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση