Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Zωή Κωνσταντοπούλου: Μέτωπο ανυπακοής και μάχη κατά της προπαγάνδας
Zωή Κωνσταντοπούλου: Μέτωπο ανυπακοής και μάχη κατά της προπαγάνδας

Zωή Κωνσταντοπούλου: Μέτωπο ανυπακοής και μάχη κατά της προπαγάνδας

“Βρισκόμαστε στο Βόλο από . Από τη μία η καθαρή μάχη που δίνουν οι εκπρόσωποι της Πλεύσης Ελευθερίας στο Βόλο αλλά και με το γεγονός ότι πάρα πολλά πράγματα που αποκρύπτονται και παρασιωπώνται από κεντρικά μέσα ενημέρωσης, εδώ μεταδίδονται.” Τα παραπάνω τόνισε σε σημερινή συνέντευξη τύπου η επικεφαλής της κίνησης “Πλεύση Ελευθερίας” Ζωή Κωνσταντοπούλου, πλαισιούμενη από τους Μαργ. Πατσιαντά, Γιάννη  Κάιρα  και   δύο ηθοποιοούς τους  Διαμαντή  Καραναστάση  και Πασχάλη Τσαρούχα.

Η ίδια είπε πως η  μετάδοσης ειδήσεων, δείχνει  ποια γεγονότα φθάνουν στους πολίτες. Η ενημέρωση των πολιτών δεν αποτελεί προνόμιο των ιδιοκτητών μέσων ενημέρωσης αλλά ένα δημόσιο αγαθό που δυστυχώς   στην περίοδο των μνημονίων που συμπληρώνουν επτά χρόνια, παραβιάζεται καθημερινά. Η προπαγάνδα, η παρασιώπηση και η αλλοίωση της πραγματικότητας είναι μάχη.

Για τη δυνατότητα σύγκλησης απόψεων με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη εξήγησε: ” Τιμώ απολύτως τους ανθρώπους που στάθηκαν στο ύψος της ευθύνης και καθήκοντός τους στην κρίσιμη στιγμή, και στάθηκαν συνεπείς και σέβομαι όλες τις πολιτικές προσπάθειες από καθαρό μετερίζι για ανατροπή καθεστώτος. Η μάχη που πρέπει να δοθεί δεν είναι της αριστεράς στενά ή υπαρχουσών πολιτικών δυνάμεων που δεν είναι όλες ίδιες, καθαρές, αντίστοιχου περιεχομένου και ποιότητας. Το πρώτο καθήκον είναι η σύμπραξη με κοινωνία και πολίτες. Υπάρχουν πεδία συμπράξεων και κοινών πρωτοβουλιών. Αλλά αυτό διαφορετικό από εμμονή να περιχαρακωθεί η μάχη κατά του καθεστώτος και να εμφανιστεί ως μάχη κάποιων παλιών ή νέων πολιτικών δυνάμεων. Η δύναμη του λαού θάλασσα και πρέπει να ηττηθούν αυτοί που επιχειρούν να τη βάλουν σε ποτήρι.”

Αναφερόμενη στις εκλογές στη χαρακτήρισε τεράστιας σημασίας την  καταγραφή ενός πολύ υψηλού ποσοστού από την υποψηφιότητα του Μελανσόν και της ανυπότακτης ς και πρόσθεσε: ” Σε σύντομο χρόνο μετά την προδοσία του 2015 στην Ελλάδα ξαναγεννήθηκε, εκτινάχθηκε στη Γαλλία, η αναπτέρωση του φρονήματος του λαού και υπήρξε μία πολύ ισχυρή πιθανότητα, αποδείχθηκε από τους αριθμούς των ψηφοφόρων ο Μελανσόν που απευθύνεται στους πολίτες όχι στενά στο όνομα της αριστεράς αλλά στο όνομα της δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας να μπει στο δεύτερο γύρο. Ήμασταν κοντά στον Μελανσόν την περασμένη Κυριακή.

Τον επισκέφθηκα για πολλοστή φορά και συμπράξαμε σε αυτή τη μάχη που είναι ακόμη ανοιχτή. Γεννιέται ξανά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ένα κίνημα που δρα, αντιδρά και παρεμβαίνει στο όνομα των πολιτών και όχι των κομματικών μηχανισμών. Στο όνομα της ανυπακοής, ανυπότακτης λαοθάλασσας που μπορεί να ανατρέψει το σύστημα. Μπορεί να μην έγινε προχθές, αλλά είναι μπροστά μας και αναφορικά με το δικό μας κίνημα και άλλα, η μάχη αυτή θα δοθεί με όλες μας τις δυνάμεις και αυτές που δρουν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Έχει γίνει πολύς λόγος για το δίλημμα της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης, Μακρόν ή Λεπέν. Προσυπογράφω την απόφαση Μελανσόν να μην μπει στον εκβιασμό καθώς πρόκειται για  δύο κακές επιλογές, του Μακρόν (εκπρόσωπος ολιγαρχιών) και ακροδεξιού λόγου και φασιστικής τοποθέτησης της Μαρί Λεπέν.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα ευχαρίστησε τον Ζαν Λυκ που στάθηκε δίπλα στο λαό , από την πρώτη υποψηφιότητά του το 2012 χωρίς υπαναχωρήσεις και κωλοτούμπες  και όταν έγινε η προδοσία της κυβέρνησης Τσίπρα πήρε θέση υπέρ του ΟΧΙ και με κάλεσε να υπογράψουμε μαζί πρωτοβουλία για ένα plan  Β για τους λαούς της Ευρώπης και έκτοτε εργαζόμαστε μαζί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο κτίζοντας αυτή την επιλογή. Τελευταία έγινε στη Ρώμη, που βγήκε διακήρυξη που στηρίζει δικαίωμα ελληνικού λαού στην ανυπακοή και θέση  μας ότι δεν διαπραγματευόμαστε με τους δυνάστες.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επανέφερε το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων λέγοντας: Χθες πήγαμε Δράκεια που δεν έχει ικανοποιηθεί το αίτημα για τις θηριωδίες των ναζί, όπως και άλλοι και πρέπει να ξέρετε ότι στην διεξάγεται στο όνομα δήθεν του πολιτισμού μία (ντοκουμέντα 14) μέσω της οποίας επιχειρείται ξέπλυμα εγκλημάτων ναζί, μέσα από προκλητικές επιλογές που εμφανίζονται ως τέχνη. Εγκαινιάστηκε από τον πρόεδρο της Γερμανίας Στάιν Μάγιερ που είπε ότι ηθικά είναι ανοιχτό το θέμα γερμανικών οφειλών αλλά στην οσυία κλειστό με επευφημίες  του λεγόμενου προέδρου Παυλόπουλου που είπε ότι η Ελλάδα δεν θα διεκδικήσει γερμανικές οφειλές μονομερώς, χρήματα που ανέρχονται σε δισεκατομμύρια ευρώ… 340 δισ με τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς.

Η αυτή ουσιαστικά επιχειρεί τον εξευτελισμό της ιστορικής μνήμης και την άλωσή της. Αδιανόητο ότι αναρτώνται πορτρέτα του Χίτλερ που δεν γίνεται ούτε στη Γερμανία, πρόβατα βαμμένα άσπρα, μπλε ως έργο τέχνης, παρουσία και της δικής μας υπουργού πολιτισμού.

Προχωράμε με την κινηματική μας συγκρότηση και σε δύο βήματα, ένα προπαρασκευαστικό μέσα στο Μάιο και ένα ανοιχτό γενικό μέσα στον Ιούνιο. Απευθύνουμε κάλεσμα στους πολίτες να συμπράξουν. Ουσιαστική συνδρομή των μελών από το Βόλο. Μεγάλη ανοιχτή διαδικασία τον Ιούνιο προκειμένου να οργανώσουμε συγκεκριμένα, αυτό που αποτελεί το υπέρτατο όπλο μας και ταυτόχρονα την ουσιαστική μας υποχρέωση αντίστασης, στη γενική ανυπακοή για να πέσει το καθεστώς. Οργανώνεται ταυτόχρονα με το κίνημά μας και μέσα στο Μάιο προπαρασκευαστική, οργανωτική εργασίας …

Με αφορμή επίσκεψή μας στη Δράκεια και που γίνεται επίθεση στα δημόσια αγαθά, σύληση της δημόσιας περιουσίας και δημοσίου πλούτου, είμαστε κοντά στα κινήματ απου υπαρασπίζονται δημόσια αγαθά όπως το νερό. Η άλωση του νερού με διάφορα τεχνάσματα, αφαίρεση αρμοδιοτήτων, με ιδιωτικοποίηση ή με χημική παρέμβαση, είναι μία άλλη μορφή αφαίρεσης του δικαιώματος των ανθρώπων στη ζωή και στην ελεύθερη πρόσβαση στα δημόσια αγαθά. Ζούμε σε εποχή ακραίου ξεπουλήματος, πουλιούνται λιμάνια, πολιτιστικά αγαθά κ.α. και κάποιοι επαίρονται ότι τα πούλησαν σε καλή τιμή, έχουν γίνει εθνικοί πλασιέ και γι αυτό θα εργαστούμε όλοι εμείς.

Τέλος, αναφερόμενη στη χθεσινή δίκη για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου τόνισε-μεταξύ άλλων-  ότι έχει τραυματίσει τη σύγχρονη κοινωνία, είναι κομμάτι της ιστορίας και είναι ένα στυγνό έγκλημα που επιζητεί την αμετάκλητη δικαίωση. Η δολοφονία του εξυπηρέτησε σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας που συνδέεται και με παρακολουθήσεις κυβερνητικών στελεχών εδώ και χρόνια και την υπ της χώρας στο μνημόνιο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση