Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ζημιές στο Νότιο Πήλιο από την κακοκαιρία
Ζημιές στο Νότιο Πήλιο από την κακοκαιρία

Ζημιές στο Νότιο Πήλιο από την κακοκαιρία

Ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε και το Νότιο Πήλιο, καθώς ή έντονη που διήρκησε όλη μέρα χθες φούσκωσε χειμάρρους και ποτάμια με συνέπεια να πλημμυρίσουν δρόμοι σε , Χόρτο, Μηλίνα, Προμύρι και Πλατανιά.

Μηχανήματα επιχειρούν να ανοίξουν δρόμο όπου έχει γίνει κατολίσθηση στην περιοχή των Ποτιστικών προκειμένου να απεγκλωβιστεί οικογένεια το της οποίας χρήζει εξέτασης από γιατρό.

Ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός είναι επί ποδός κι επισκέπτεται όλα τα πληγέντα διαμερίσματα , καθώς και το φράγμα Παναγιώτικο, που υπερχείλισε  προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση.

 

IMG_2216 IMG_2209IMG_2216

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, δύο σπίτια είναι αποκομμένα λόγω υπερχείλισης χειμάρρου στην Πάλτση κι ένα αυτοκίνητο βρέθηκε στον χείμαρρο – , χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει καμία ανθρώπινη ζωή, ενώ  όλο το αγροτικό δίκτυο έχει καταστραφεί ολοσχερώς, το οδικό κι επαρχιακό δίκτυο έχει υποστεί μεγάλες ζημιές. “Προσπαθούμε να κάνουμε καταγραφή των ζημιών. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα και ζημιές από κατολισθήσεις στο ορεινό τμήμα του Δήμου και πλημμυρικά φαινόμενο στο υπόλοιπο τμήμα του Δήμου”ανέφερε ο κ. Μιτζικός

 

 

Με έγγραφό του προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου ζήτησε να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο Θεσσαλίας Κώστας κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αιτήθηκε από τη την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και της περιοχής του Δήμου Νοτίου Πηλίου μετά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, έντονες βροχοπτώσεις που επισαν από το Σάββατο 04 Απριλίου 2020 έως την Κυριακή 05 Απριλίου, φαινόμενα τα οποία προξένησαν τεράστιες καταστροφές στο εθνικό επαρχιακό – δημοτικό και αγροτικό δίκτυο, δίκτυα ύδρευσης και εν γένει υποδομής κ.λπ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση