Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ζημιές και μικροεπεισόδια στο Βόλο στη μνήμη του Παύλου Φύσσα
Ζημιές και μικροεπεισόδια στο Βόλο στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Ζημιές και μικροεπεισόδια στο Βόλο στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Ζημιές και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν σήμερα το βράδυ από αναρχικούς κατά τη διάρκεια πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Από νωρίς το απόγευμα στο Βόλο πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις: Η πρώτη στην Πλατεία Ελευθερίας από αριστερές συλλογικότητες (ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΕΕΚ – Αντιφασιστική Κίνηση κ.ά.) και η δεύτερη από την Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών στην Πλατεία Πανεπιστημίου.

Η πορεία από την Πλατεία Ελευθερίας στην οδό Ιωλκού ξεκίνησε γύρω στις 19.45 και στο ύψος της οδού Ερμού ενσωματώθηκαν σε αυτή και οι συγκεντρωμένοι από την Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών.

Στη συμβολή των οδών Ιωλκού – Δημητριάδος οι , ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν κουουλοφόροι και κρανοφόροι έστριψαν επί της οδού Δημητριάδος.

Η πορεία αποτελούμενη από τις αριστερές συλλογικότητες συνέχισε επί της οδού Ιωλκού κι έστριψε αριστερά την οδό Ιάσονος, ενώ οι αναρχικοί διέσχισαν όλη την οδό Δημητριάδος μέχρι τα φανάρια πριν το Δημαρχείο κι έστριψαν στην οδό Ιάσονος.

Στη συμβολή των οδών Ιάσονος – Λώρη κουκουλοφόροι έσπασαν την φωτεινή επιγραφή καταστήματος αγοράς χρυσού, ενώ προκάλεσαν ζημιές και στην του εκλογικού κέντρου της ΝΔ στην οδό Δημητριάδος – Καρτάλη.

Στη συνέχεια ενσωματώθηκαν με την πορεία των αριστερών συλλογικοτήτων, ωστόσο στο ύψος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αποκόπηκαν και πάλι.

Η πορεία, στην οποία συμμετείχαν αριστερές συλλογικότητες κινήθηκε μέσω των οδών Δημητριάδος – Καρτάλη και κατέληξε στην αφετηρία, στην Πλατεία Ελευθερίας.

Η πορεία των αναρχικών και κουκουλοφόρων κινήθηκε επί της οδού Φιλελλήνων – Πολυμέρη και έστριψε επί της οδού Φιλ. Ιωάννου με κατεύθυνση προς το ξενοδοχείο Ξενία όπου ήταν σε εξέλιξη η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ με ομιλητή τον ευρωβουλευτή Γ. Κύρτσο.

Οι συγκεντρωμένοι στάθηκαν έξω από τον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου, φωνάζοντας συνθήματα, κάποιοι προκάλεσαν ζημιά σε μία κάμερα ασφαλείας, ωστόσο πέντε – έξι άτομα μπήκαν μέσα στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου και πλησίασαν την κεντρική όπου και πέταξαν μπαλόνια με μπογιές. Μάλιστα ο διευθυντής του ξενοδοχείου, στην προσπάθειά του να προφυλάξει τον κόσμο που ήταν έξω και να τους βάλει μέσα στο ξενοδοχείο, δέχθηκε σακουλάκι με μπογιά.

Στη συνέχεια, η πορεία κατευθύνθηκε από την παραλία και στη συνέχεια στην οδό Δημητριάδος. Εκεί κουκουλοφόροι προκάλεσαν ζημιές σε τζαμαρία ενεχυροδανειστηρίου στη συμβολή των οδών Δημητριάδος – Γαμβέτα, ενώ “έκαναν γυαλιά καρφιά” την τζαμαρία ενεχυροδανειστήριου στη συμβολή των οδών Καρτάλη – Δημητριάδος.

Η πορεία κατέληξε λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ στην Πλατεία Πανεπιστημίου απ' όπου ξεκίνησε.

Καταγγελία της ΝΟΔΕ

Με αφορμή τα επεισόδια η ΝΟΔΕ Μαγνησίας εξέδωσε στην οποία αναφέρεται: “Πλήγμα στη Δημοκρατία και στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών αποτελούν τα γεγονότα που συνέβησαν το βράδυ στην πόλη μας.

Ταραχοποιά στοιχεία, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, ξέσπασαν στο άδειο εκλογικό κέντρο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, Κ. Καρτάλη με Ιάσονος, προκαλώντας καταστροφές, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η τελευταία προεκλογική της εκδήλωση στο Ξενοδοχείο «XENIA VOLOU».

Η τρομοκρατία των κουκουλοφόρων επανεμφανίστηκε, λίγες ώρες πριν την εκλογική αναμέτρηση.

Η ασυδοσία και το θράσος ορισμένων από τα συγκεκριμένα ταραχοποιά στοιχεία, τους οδήγησαν μέχρι την είσοδο του προστατευόμενου και ιδιωτικού χώρου του Ξενοδοχείου, όπου γινόταν η εκδήλωση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Αν δεν κατέφθανε ισχυρή αστυνομική δύναμη, κανείς δεν γνωρίζει ποια θα ήταν η εξέλιξη.

Οι φιλελεύθεροι και δημοκρατικοί πολίτες, δεν πτοούνται από την τρομοκρατία θρασύδειλων ατόμων, που κρύβουν τα χαρακτηριστικά τους.

Με τις ενέργειές τους αμαυρώνουν τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, την οποία υποτίθεται ότι τιμούν.

Όποιο χρώμα και αν έχει η τρομοκρατία, όσο και αν καλύπτει τα απεχθή χαρακτηριστικά της, δεν πρόκειται να περάσει.”

 

Δήλωση  δημάρχου

Με αφορμή τα επεισόδια ο δήμαρχος Αχ. Μπέος έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Δυστυχώς η τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου σημαδεύτηκε από τα καταδικαστέα, βεβαίως, επεισόδια σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, στη διάρκεια εκδήλωσης πολιτικού κόμματος, αλλά αυτά δεν θα πρέπει να επηρεάσουν ή να μειώσουν τη σημασία που ο κάθε πολίτης οφείλει να αποδίδει στην εκλογική διαδικασία.

Είθισται να χαρακτηρίζουμε κάθε εκλογική αναμέτρηση ως κρίσιμη και καθοριστική, αλλά αυτή της Κυριακής, 20 Σεπτεμβρίου, είναι ομολογουμένως τέτοια, με τεράστια εθνικής, οικονομικής και κοινωνικής σημασίας ζητήματα ανοιχτά, να περιμένουν την αντιμετώπισή τους από τη που θα προκύψει.

Με αίσθημα της ευθύνης, ως Δήμαρχος Βόλου, καλώ τους Βολιώτες και τις Βολιώτισσες να προσέλθουν στις κάλπες και να ασκήσουν το ύψιστο δημοκρατικό τους δικαίωμα, επιλέγοντας ανεπηρέαστα εκείνο το κόμμα, εκείνη την παράταξη, που θεωρούν ότι θα ανταποκριθεί πληρέστερα στις δικές τους προσδοκίες, αλλά και στις απαιτήσεις των καιρών.

Ανεξαρτήτως του νικητή των εκλογών τη Δευτέρα πρέπει και θα έχουμε κυβέρνηση για να ασχοληθεί και να δώσει λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν την πατρίδα και το σύνολο σχεδόν της κοινωνίας μας. Αμφιταλαντεύσεις, παλινωδίες, δεύτερες σκέψεις, πλέον δεν χωρούν. Η χώρα έχει ανάγκη άμεσων και αποτελεσματικών αποφάσεων και λύσεων, με δυο λόγια έχει ανάγκη να κυβερνηθεί και είμαι βέβαιος ότι ο λαός μας έχει τη σοφία να επιλέξει τους καλύτερους γι αυτό το σκοπό, ψηφίζοντας κατά συνείδηση.”

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ

Η Ν.Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε τα γεγονότα αναφέοντας: “Καταδικάζουμε απερίφραστα τα θλιβερά επεισόδια που συνέβησαν χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της αντιφασιστικής πορείας.

Θεωρούμε ότι οι επιθέσεις σε γραφεία ή εκλογικά κέντρα πολιτικών κομμάτων και η προσπάθεια παρεμπόδισης προεκλογικών συγκεντρώσεων αποτελούν ακραίες αντιδημοκρατικές ενέργειες. Το μόνο που καταφέρνουν τέτοιου τύπου ενέργειες είναι να νομιμοποιούν στα μάτια της κοινωνίας την .”

poreia6poreia5 (2)poreia1poreia2poreia3poreia5 (1)

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση